İzmit Belediyesinin gençlik çalışmalarını yürüten ve kısa adı GENÇ-İZ olan İzmit Belediyesi Gençlik Bilgilendirme ve Danışma Merkezi’nin gençleri bilgilendirme toplantıları devam ediyor.
İzmit Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan GENÇ-İZ’in, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile İzmit Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nde Time To Move (hareket zamanı) Avrupa fırsatları bilgilendirme haftası programı yoğun ilgi gördü. ’Her Zaman Genç-iz’ sloganıyla öğrencilere Avrupa Gönüllü Hizmeti, Eurodesk hakkında bilgilerin verildiği toplantıya katılan gençler, en kısa zamanda bilgi sahibi oldukları projelere aktif olarak katılarak bireysel olarak kendilerini geliştirmek istediklerini söylediler.
Eurodesk Türkiye Temas Noktası olarak hizmet veren İzmit Belediyesi’nin, gençlerin Avrupalı akranları ile bir araya gelmeleri için önemli fırsatlar sağladığı öğrenildi. İnternet üzerinden kolayca ulaşılabilen Eurodesk Türkiye’nin, aynı zamanda sosyal medyada etkin biçimde bilgilendirmeler yaptığı kaydedildi. Yetkililer, Eurodesk hakkında bilgi almak ve gençlik çalışmalarında aktif olarak çalışmak isteyen gençleri, Cumhuriyet Çocuk Parkı içerisindeki GENÇ-İZ ofisine beklediklerini söylediler.
Kaynak: iha