Körfez Belediyesi tarafından kurulan Gün Işığı Derneği ilçede yaşayan yardıma muhtaç insanların yardımına koşuyor.
Şimdiye kadar birçok ailenin yüzünü güldüren Körfez Belediyesi’nin kurduğu Gün Işığı Derneği ile bir çok ailenin kimsesi oluyor. Soğuk kış günlerinde birçok aileyi ısındıran Gün Işığı Derneği’nde Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran gönüllü olarak çalışıyor ve ilçede gönül köprüsü oluşturuyor.
Gün Işığı Derneği Körfez çevresindeki yardıma muhtaç vatandaşlara giyim, gıda, eşya, yakıt ve sağlık gibi konularda yardımda bulunuyor. Durumu elverişli olan vatandaşlar, evlerinde kullanmadıkları eşyaları ve kıyafetleri derneğe bağışlıyor. Bağışlanan eşyalar ve kıyafetler kaymakamlık belediye ve muhtarlıkların yönlendirdiği ihtiyaç sahiplerini dağıtılıyor.
Körfez Belediyesi bünyesinde sosyal alanda gerçekleştirilen hizmetler genç, yaşlı, kadın, erkek, engelli yardıma muhtaç vatandaşların yüzünü güldürüyor. Körfez Belediyesi ayrıca soğuk kış gününde vatandaşlara giyim yardımı da gerçekleştiriyor. Kullanılmayan ve derneğe bağışlanan kıyafetleri ihtiyaç sahipleri kendi elleri ile seçiyor ve giyiyor.
Kimseyi rencide etmeden ve utandırmadan genel olarak ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtan Gün Işığı Derneği, Körfez Belediyesi ve sanayi kuruluşlarının destekleri ile gün geçtikçe daha da büyüyor. Derneğin büyümesi ve bağışların artması ile üşüyen ailelerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzleri gülüyor.
Halkın istek ve taleplerini göz ardı etmeksizin hayata geçiren Belediye Başkanı İsmail Baran haftada bir gün vatandaşla birlikte makamında buluşuyor. Başkan Baran halkı rencide etmeden ve utandırmadan yardımların süreceğini ifade etti. 21. yüzyılda yoksulluk yaşanmasının üzücü olduğunu ve Körfez’de ikamet eden vatandaşların yardıma muhtaç olmadan yaşamaları için belediye olarak ellerinden geleni yerine getirdiklerini belirten Başkan Baran, “Vatandaşlarımıza, yardımlarımızı, rencide etmeden, onurlarını kırmadan, konu komşuya göstermeden götürmeye özen gösteriyoruz. Onlardan bir şey beklemeden, kullaştırmadan yardım ulaştırmamız bizim hem insanlık hem yurttaşlık hem de yerel yönetim sorumluluğumuzdur. Biz elimizde olanları, Anadolu kültürümüzün bize öğrettiği duygularla paylaşmaya ve dayanışma göstermeye çalışıyoruz” dedi.
Kaynak: iha