İzmit Belediyesi tarafından eski Saraybahçe, Bekirpaşa, Alikahya, Kuruçeşme, Kullar ve Yuvacık Belediyelerinin bir kısmını kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, revizyonu ve lejandı ile ilgili itiraz süresinin 26 Eylül’de sona ereceği açıklandı.
Belediye’nin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Planlama Teknik Birimi tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, Revizyonu ve Lejandı yaklaşık bir ay önce askıya çıkarılmıştı. Yasal 1 aylık itiraz süresinin Cuma günü mesai bitiminde sona ereceğini bildiren yetkililer, planlara itiraz edecek kişilerin acele etmesini istediler.
İzmit Belediyesi’nin 2009 yılı planlı alan büyüklüğü 5 bin 500 hektar iken, yapılan son çalışma ile bu alanın 6 bin 547 hektara ulaştığı öğrenildi. Titiz bir çalışma ile hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, Revizyonu ve Lejandı, ile ilgili İzmit Belediyesi, vatandaşların mağduriyetini gidermek için yaklaşık bir ay önce planları askıya çıkarmıştı. Vatandaşların planlara yapacağı itirazların, İmar Komisyon’unda değerlendirileceği ve daha sonra Belediye Meclisi’nde onaylanacağı bildirildi.
Kaynak: iha