Geçen 5 yıl içinde 60’dan fazla okula çok amaçlı salon, öğretmenler odası, veli bekleme yeri ve kütüphane kazandıran İzmit Belediyesi’nin yeni dönemde de eğitime katkıları devam ediyor.
İzmit Belediyesi’nce Tavşantepe Mahallesi’nde bulunan İbrahim Süreyya Yiğit İlkokulu’na da öğretmenler odası yapıldı. Odanın açılışı için düzenlenen törene İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye meclis üyeleri Mehmet Çetin, Engin Uztürk,Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İbrahim Süreyya Yiğit İlkokulu Müdürü Muhittin Konmaz, Okul Aile Birliği Başkanı Nesibe Tuna, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, Tavşantepe Mahalle Muhtarı İbrahim Efe, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Başkan Doğan, yeni dönemde de eğitime katkının artarak devam edeceği müjdesini vererek, ”Belediye olarak asli görevlerimiz arasında eğitime katı olmamasına rağmen bunu kendimize görev kabul ederek okullarımızdaki eksikleri gidermek için bütün imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Bizim için eğitime yapılan her kuruş harcama geleceğimize yapılan önemli bir yatırımdır. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin çok daha iyi şartlarda olmasını istiyoruz. Geçen beş yıl içinde sayısız okula öğretmenler odası, çok amaçlı salon, kütüphane, veli bekleme odası kazandırdık. Bu hizmetlerimiz bu dönemde de devam edecektir” dedi.
Konuşmaların ardından öğretmenler odasının açılışı gerçekleştirildi. Okula Aile Birliği Başkanı Nesibe Tuna, yapılan hizmet için Başkan Doğan’a çiçek vererek teşekkür etti.
Kaynak: iha