Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki eğitim halkasına yenilerini ekliyor. İzmit Serdar Mahallesi’nde yeni açılan KO-MEK binası hizmete girerken, Serdar Bilgievi ise yeni binasında kapılarını eğitime açacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla 30 Eylül Salı günü düzenlenecek tören saat 15.30’da başlayacak.
Kocaeli’de eğitime büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Serdar Mahallesi’ndeki Bilgievi, Nurettin Paşa Sokak No: 53 adresindeki yeni binasında 2014-2015 eğitim dönemine merhaba diyecek. Serdar Bilgievi daha çok öğrenciye hizmet verebilmek ve kapasitesini arttırabilmek amacıyla yeni yerine taşındı.
Serdar Bilgievi, 3 katlı yeni binasında 3 adet derslik, 1 adet kulüp sınıfı olmak üzere toplam 4 sınıfla hizmet verecek. Bilişim sınıfında 15 adet bilgisayar öğrencileri beklerken, kütüphane ise bünyesindeki yaklaşık 6 bin adet kitapla çocukları kucaklayacak. Bilgi destek programı kapsamında öğrencilere fen ve teknoloji, İngilizce, Türkçe, Matematik, akıl oyunları ve mental aritmatik eğitimi verilecek.
Akıllı tahtalı eğitime geçilen Serdar Bilgievi’nde 9 personel, öğrencilerin eğitimine katkı sunacak. Halen 830 üyesi bulunan Serdar Bilgievi’nde üye kayıtları devam ediyor.
Öte yandan Kocaeli’nin dört bir yanında hizmet veren KO-MEK, Serdar Mahallesi’ne açacağı kurs merkezi ile kurs merkezi sayısını 44’e yükseltiyor. KO-MEK, Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı bölgelere açtığı Kireçocakları ve Maria Anne Kurs Merkezlerine bir yenisini ekliyor. Serdar Mahallesi’nde faaliyet gösterecek KO-MEK Kurs Merkezi’nde okuma yazma, Kur’an-ı Kerim, bilgisayar, giyim, el sanatları ve kuaförlük branşları açılacak. KO-MEK’e de 2014-2015 eğitim dönemi için başvurular devam ediyor.
Kaynak: iha