Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Tesisi’nde verilen ücretsiz kurslara çocuklar akın etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hale getirdiği buz pateni ve hokey kursları başladı. Ücretsiz kurslardan 4 ile 11 yaş arasındaki çocuklar yararlanıyor. Kursların ücretsiz hale getirilmesinden büyük mutluluk duyan çocuklar, Olimpik Buz Sporları Tesisi’ne adeta akın etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, daha önce 70 TL olan buz pateni ve hokey kurslarını, geçtiğimiz ay aldığı bir kararla ücretsiz hale getirdi. Başvuru süresinin tamamlanmasının ardından kurslar geçtiğimiz hafta sonu itibariyle başladı.
Ücretsiz kurslara kayıt yaptıran ve derslere yoğun ilgi gösteren çocukları piste Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sevimli sporcu pandası karşıladı. Daha sonra eğitmenleriyle bir araya gelen miniklere buz sporuyla ilgili teknik bilgi verildi. Öğretmenlerini can kulağıyla dinleyen çocuklar, kendilerine verilen patenleri giyerek buz üstünde durmaya çalıştı. Kısa sürede buza alışan çocuklar, sevimli panda ile de buz üzerinde eğlenceli dakikalar geçirdi.
İlk derslerini geçiren öğrencilerin velileri ise, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kursları ücretsiz hale getirmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Velililer, "Çocuklarımız kaliteli bir spor tesisinde ve uzman eğitmenler gözetiminde ücretsiz spor eğitimi alıyor. Bu önemli fırsat için Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Ücretsiz verilen Buz Pateni ve Buz Hokeyi kurslarında, hafta sonları 10.00 ile 13.00 arasında çocuklara dersler veriliyor. Kurslara 4-6; 7-9 ve 9-11 yaş gruplarındaki çocuklar katılabiliyor.
Ulusal ve uluslar arası birçok müsabakaya ev sahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Tesisi, bu özelliği nedeniyle Türkiye’nin de en gözde tesisleri arasında yer alıyor. Tesis, haftanın her günü hizmet veriyor. Tesiste düzenlenen halk seansları ise haftanın her günü 10.00 ile 16.00 arasında gerçekleştiriliyor. Olimpik Buz Sporları Tesisi’nin 226 60 83 nolu telefonundan rezervasyon yaptırılabiliniyor. Ayrıca tesisten yararlanmak isteyen gruplara, grup indirimi uygulanıyor.
Kaynak: iha