Körfez Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Körfez’in dört ayrı noktasında 8 bin aşure dağıtımı gerçekleştirdi.
Körfez Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle düzenlediği etkinlikte, Körfezlilere 8 bin aşure dağıtıldı. Etkinlikte Körfezlilerle bir arada olan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıttı. Yoğun ilgi gören etkinlikte vatandaşlara seslenen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Muharrem ayı dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir aydır. Bugün burada dağıttığımız aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini temenni ediyorum” dedi.
Aşure dağıtımında uzun kuyruklar oluşturan ve Körfez Belediyesi’nin hizmeti karşısında memnuniyetlerini ifade eden vatandaşlar, “Belediyemiz ve Başkanımız sürekli halkın yanında. Ne zaman istersek Başkanımıza ulaşıyoruz. Zaten başkanımız halkın içerisinde olduğu için ulaşma gibi bir sıkıntımız yok” diyerek Körfez Belediyesi’ne ve Başkan Baran’a olan memnuniyetleri ifade ettiler.
Düzenlenen aşure dağıtımı hakkında bilgiler veren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Muharrem ayı ve aşure günlerinin Türk-İslam geleneğindeki yeri büyüktür. İnsanlık tarihinin birçok önemli hadisesi muharrem ayının onuncu günü meydana gelmiştir. Körfezli hemşerilerimizin ve İslam Alemi’nin Muharrem Ayını kutluyorum. Çok bereketli bir aydayız. İnşallah bu ayın feyzinden ve bereketinden hepimiz faydalanırız. Biz de Körfez Belediyesi olarak bugün Körfezli hemşerilerimize aşure ikram etmek istedik. Körfez Belediyesi olarak bu geleneği yaşatmaya ve sürdürmeye çalışıyoruz. Bu ay bereket ayı. Bu bereket ayının da inşallah tüm İslam Alemi’ne, ülkemize ve tüm insanlığa bereket getirmesini temenni ediyor ve herkesin Muharrem Ayını kutluyorum” dedi.
Kaynak: iha