Körfez Belediyesi, doğal kaynakları korumak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Körfez Belediyesi değerlendirilebilir atıkları geri dönüşüme kazandırmak için harekete geçti. Körfez Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar kapsamında Körfez’in genelinde atık toplama noktaları belirleniyor. Belirlenen noktalara bırakılan atık toplama kumbaraları Körfez’in geleceği için önemli rol oynuyor. Körfez Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü’nün okullarda başlattığı çalışmalar öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Geri dönüşüme dair projeleri destekleyen öğrenci ve okullara ise Körfez Belediyesi tarafından çeşitli ödüller veriyor.
Bu kapsamda Körfez’in genelinde başlatılan ‘Cam Atık değildir’ kampanyasıyla okullarda başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulu’na cam atık toplama kumbarası yerleştiren Körfez Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü çalışmalarını Körfez’in genelindeki tüm okullara yaymayı hedefliyor. Belediye ekipleri, ilçe genelinde yerleştirdiği 40 atık toplama kumbarası ile aylık ortalama 3-5 ton cam atık topluyor.
Çalışmalar kapsamında tüm Körfez halkını üretilen projelere destek vermesini isteyen Körfez Belediyesi Çevre Kontrol Müdürü Sinem Çetinkaya, “Tüm Körfez’i kapsayacak şekilde yürüttüğümüz bir çalışmalar ara vermeden devam edecek. Vatandaşlarımızdan ayrıştırma işlemini evlerinde yaparak bu atıkları kutularımıza atmalarını istiyoruz. Böylece ülke ekonomimize de katkı yapmış olacağız” dedi.
Kaynak: iha