Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri halkın yoğun olarak tükettiği gıda maddelerinin sağlık kurallarına uygun şartlarda üretilmesi ve satılması adına gerçekleştirdiği denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın en çok üzerinde durduğu konuların başında gelen halkın sağlığını bozacak her türlü gıda ve iş yerleri denetimi Körfez Zabıta Müdürlüğünce ilçe genelinde devam ediyor.
Bozulmuş ürün sattığı tespit edilen işyerine yasal çerçevede gerekli yaptırımları da uygulayan Körfez Belediyesi ekipleri, ilçe esnafıyla iyi bir iletişim kurarak ve sağlıklı koşulların oluşmasına öncelik vererek yürütülen çalışmalarda asıl amacın ceza değil, halkın sağlığını korumak olduğunu belirtti. Denetimlerde kullanım tarihi geçmiş gıda malzemelerine el konulduğunu belirten Zabıta Müdürü Mehmet Gökkaya, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizler için önemlidir. Kimseye bu konuda tolerans tanımıyoruz” dedi.
İş yerlerinin temizliği, satılan ürünlerin kalite ve son kullanma tarihleri, resmi belge kontrolü ile iş yerlerinde çalışanların kıyafet ve fırınlarda ve pastanelerde çalışan elemanların portör muayene kartlarının olup olmaması konularını da inceleyen zabıta ekipleri, Körfez halkının sağlıklı ve huzur içinde alışveriş yapmaları için var gücüyle çalışıyor. Körfez Belediyesi ekipleri yaptıkları denetimlerde halkın sağlığını tehdit eden gıda ürünlerini imha ederek bunları vatandaşa satmaya çalışanlara gerekli yasal yaptırımları uyguladı.
Denetimler esnasında Körfez halkının alışveriş yaptıkları işletmeleri ve iş yerlerini denetleyeceklerini ifade eden Zabıta Müdürü Mehmet Gökkaya, ” Esnaflarımız özellikle tarihi geçmiş ürünleri raflarından mutlaka indirsinler veya iadesini yapsınlar. Körfez Belediyesi olarak kesinlikle bu tür tarihi geçmiş ürünlerin halka satılmasına izin veremeyiz. Vatandaşların alışveriş yaparken dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu. Özellikle halkımızdan bu konuda biraz daha duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Vatandaşlarımız ürün satın alırken mutlaka son kullanım tarihine bakmalı ve tarihi geçmiş gıdaları kesinlikle satın almamalı. Marketler başta olmak üzere gıda ürünlerinin satıldığı yerlere yönelik denetimlerimiz düzenli olarak sürecek. 500 00 50 nolu çözüm masası hattımız kesintisiz hizmet vermekte olup, vatandaşlarımızın her türlü şikâyet ve istek ve taleplerini hızlı bir şekilde sonuçlandırmaya çalışmaktayız” dedi.
Kaynak: iha