Kocaeli Büyükşehir Belediyesporlu atıcılar Kahramanmaraş’ta düzenlenen Türkiye Trap Atıcılık Kulüplerarası Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldular.
Geçtiğimiz günlerde İspanya’da yapılan Dünya Gençler Trap şampiyonasında Dünya üçüncüsü olan Serdağ Saadet Kandıra’nın hemen ardından Büyükşehir Belediyespor’dan, yeni Türkiye şampiyonlukları Kahraman Maraş’tan geldi. 30 ilden, yaklaşık 120 sporcunun katımlıyla Kahraman Maraş’ta yapılan Türkiye Trap Atıcılık Kulüplerarası Şampiyonasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu iki genç atıcı, başarılı atışlarıyla altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldu. Genç bayanlar, genç erkekler ve büyük erkekler kategorilerinde yapılan şampiyonaya Antrenör Ali Emre Güray nezaretinde altı sporcuyla katılan mavi beyazlı atıcılar, hedefi on ikiden vurdu.
Genç Erkeklerde kategorisinde yarışan Murat İlbilgi ile genç bayanlarda yarışan Gizem Çavuş altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldu. Mavi beyazlı atıcılar, kazandıkları iki şampiyonluğun ardından bu yılki madalya sayısını sekize, kulüp genel derecesini ise 246’ya yükseltti. Müsabakaların ardından branş sorumlusu Muhammed Feyzi Karabıyık, genç sporcuları tebrik etti. Karabıyık, “Alt yapıda kazandığımız bu başarılar, önümüzdeki yıllar için iyi yolda olduğumuzun bir habercisidir. Genç arkadaşımı ve antrenörümüzü, canı gönülden kutluyorum”dedi.
Kaynak: iha