Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi, Özel Peteğim Eğitim Okulu öğrencilerini ağırladı.
Özel Peteğim Eğitim Okulu öğrencileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sokak Hayvanları Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne konuk oldu. Öğrencilerin keyifli dakikalar geçirdiği gezi sırasında engelli vatandaşlar hayvanlar ile dostça bir vakit geçirdi. Yaşam alanlarını gezen öğrenciler merak ettiklerini öğretmenleri aracılığıyla öğrendiler.
Özel Peteğim Özel Eğitim Okulu’nda görev yapan Sümeyra Erkay, hayvanların eğitimde ki yerinin öneminden bahsetti. Erkay, “Hayvanlar bizim eğitimlerimizin bir parçası, onlar öğrencilerimizi rehabilitasyon arkadaşı oluyorlar. Bizleri burada misafir eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Gerçekleştirilen gezi programı sonrasında Özel Peteğim Özel Okulu öğrencilerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunum gerçekleştirildi. Sunumda Sokak Köpeklerinin hayatımızda ki önemi, onlara nasıl davranılması gerektiği ile ilgili görseller yer aldı. Sunum sonrasında her bir öğrenciye sokak hayvanları kılavuzu takdim edildi.
Kaynak: iha