Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde, ağır kış şartları ve tabiatın beyaz örtüyle kaplı olması nedeniyle açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanları ile su kuşları unutulmadı.
Beyşehir İlçe Belediyesi, kar yağışının ardından doğada yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve göl kıyılarına gelen su kuşlarının beslenebilmesi için harekete geçti. Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde gerçekleşen çalışma ile sokak hayvanları için tabiattaki çeşitli noktalara ekmek parçaları ve çeşitli yiyecekler ile kaplar içerisinde su bırakıldı. Ekipler, soğuk hava nedeniyle kıyılara kadar gelen sakar meke ve beyaz martıları da unutmazken, köprülerden göl üzerine ekmek parçaları bıraktı.
“HALKIMIZ BU KONUDA HASSASTIR”
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yoğun kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplanan ilçe genelinde yabani hayvanların aç kalmaması için harekete geçtiklerini belirterek, "Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin koordinesinde, önceden belirlenen noktalara ekmek ve çeşitli yiyecekler ile kaplarda su bırakıldı. Ayrıca, göl kıyısında açlıkla mücadele eden su kuşlarını da unutmadık. Çetin kış şartları insanları olduğu gibi sokak hayvanlarını da olumsuz etkiliyor. Bunu göz önünde bulundurarak bu çalışmayı gerçekleştirdik. Beyaz örtü kalkana kadar bu faaliyetlerimiz devam edecek. Ayrıca halkımızın bu konudaki hassasiyetini biliyorum ama yine de hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum. Vatandaşlarımız karlı ve soğuk günlerde evlerinin bahçesine ya da balkonuna kuşlar için buğday, emek kırıntısı bırakmasını, sokak hayvanları için de uygun noktalara bir kap yiyecek bırakarak beslenmelerine destek olmalarını rica ediyorum" dedi.
Kaynak: iha