Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenleri okullarında ziyaret etti.
Uzun yıllar Seydişehir’de farklı okullarda öğretmenlik ve idarecilik görevinde bulunan ve 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Mehmet Tutal, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir görev olduğunu söyledi. Seydişehir merkez ve mahallelerinde görev yapan öğretmenleri ziyaret ederek 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak istediklerini kaydeden Başkan Tutal, “Ben de öğretmenlikten geldim, devlet memuru olsam yeniden tekrar öğretmen olmayı arzu ederdim. Memurluk yapılacaksa en ideali öğretmenliktir” dedi.
Annelerin, babaların ve öğretmenlerin haftada bir gün anılmasının uygun olmadığını dile getiren Tutal, “Haftanın sadece bir gününün anneler günü, öğretmenler günü olması güzel bir şey değil. 365 günün olması lazım. Ama bir günde olsa bir araya gelinmesi hatırlanması güzel. Gününüzü tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bizlerden arzu ettiğiniz veya yapmamız gerekenler olursa gücümüz nispetinde talep ve isteklerini yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Başkan Mehmet Tutal tarafından tüm öğretmenlere ve eğitim görevlilerine günün anısına Seydişehir Belediyesi tarafından hazırlatılan kol saatleri hediye edildi.
Kaynak: iha