Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi, ilçede yaşayan kadınları Konya’ya kültür gezisine gönderdi.
Geçtiğimiz hafta ilk kafileyi Konya’ya yolcu eden Ereğli Belediyesi bugün sabah saatlerinde Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in de katıldığı program ile ikinci kafileyi Konya’ya uğurladı.
Her hafta Perşembe günü gerçekleşecek kültür gezisinde amacın Konya’yı Ereğlili bayanlara tanıtmak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Konyalıyız ama Konya’yı iyi tanımıyoruz. Özellikle kırsal alanda yaşayan bayanların Konya’yı daha iyi tanımaları gerektiğine inanıyorum. Şehir merkezinde ikamet eden bayanlarla kaynaşmalarını da sağlamak istiyoruz” dedi.
Başta Mevlana olmak üzere, Alaaddin, Selçuklu, Sille gibi yerlerdeki doğa ve tarih kokan yerlerin gezilerek tanıtılacağını söyleyen Özgüven, ileriki dönemlerde her köşesinde doğal güzellikler ve tarihi mirasları barındıran ülkemizin değerlerini bayanlara gezdirerek tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Sosyal Belediyecilik noktasında yapılan hizmetlere halkın sahip çıkması gerektiğini söyleyen Özgüven, “Bizim de eksikliklerimiz vardır. Ama derler ya, ‘Göç yolda düzelir’ diye. Biz de zaman içerisinde sizlerle birlikte en güzeli yakalayacağız” diye konuştu.
Özgüven önümüzdeki günlerde onkoloji hastalarına yönelik olarak başlatacakları proje kapsamında hastaları Konya’ya götüreceklerini ve belediye görevlileri tarafından hastaneye kayıt, yatış, gibi her türlü yardımı yaptırarak tedavi dönemlerinde hastalara yardımcı olacaklarını da sözlerine ekleyerek bayanlara hayırlı yolculuklar diledi.
Kaynak: iha