Konya’nın merkez Karatay ilçesinde sınırları içerisinde belirlenen kurban satış yerine bir yenisi daha eklenerek ikiye çıktı.
Karatay Kurban Komisyonu’nun kurban satış yeri olarak belirlediği Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı’nın yanısıra yoğun talep üzerine Tatlıcak Mahallesi Büyükşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesi arkasında geniş bir alan ikinci satış yeri olarak belirlendi. Karatay Belediyesi de, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirleri alarak ilçe sınırları içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin 2 farklı yerinde kurban satış yeri belirlenirken, 18 farklı yerinde ise kurban kesimine izin verilerek bu yerlerin dışında kurban satış ve kesim yapılmasına kesinlikle izin verilmeyeceği açıklandı. Kurban kesim yeri olarak belirlenen üzeri kapalı pazar marketlerin yanı sıra açık alan olarak belirlenen kurban kesim yerlerinde üstleri ve çevresi çadırla kapatılarak, askılıklar yerleştirileceğini dile getiren yetkililer, kan ve diğer sıvı atıklar için rögarlar açılacağını da belirtti. Ayrıca kesim yerlerinde temiz su ve vatandaşların kurbanlıklarını daha rahat kesebilmeleri için vinç ihtiyacının da karşılanacağı bildirildi.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla bayram öncesi önlemler ve temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirterek, tüm hemşehrilerinin Kurban Bayramı’nı tebrik etti.
Kaynak: iha