Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde (KMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından üniversitede kısmi zamanlı çalışan öğrencilere yönelik İş Güvenliği eğitimi verildi.
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programına 150 kısmi zamanlı öğrenci katıldı. İşyerlerinde sağlıklı ve güvenli ortamların oluşturulmasını amaçlayan eğitimin sunumunu Gıda Mühendisi Eda Gülle yaptı. Öğrencilere iş kazaları ve meslek hastalıkları, iş hukuku, yasal sorumluluklar, yangın eğitimleri ve tahliye tatbikatı, acil durumlarda alınması gereken önlemler, kişisel koruyucu ekipman kullanımı ve seçimi, güvenlik ve sağlık işaretleri ile fiziksel risklere karşı alınması gereken önlemler gibi konularda bilgilendirme yapıldı.
Üniversitede kısmi zamanlı çalışan öğrencilere verilen eğitimde iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltmanın yanı sıra onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ile bu risklere karşı alınması gereken tedbirler konusunda bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.
Kaynak: iha