AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.
AK Parti Konya İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Cem Zorlu’ya AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Ceylan ile Mehmet Fatih Maden de eşlik etti.
Hz. Mevlana’nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin başladığını söyleyen Zorlu, “17 Aralık Şeb-i Arus Programı ile son bulacak bu önemli dönemden ülke olarak insanlık olarak öğrenmemiz gereken çok şey var diye düşünüyorum. Özellikle kan ve gözyaşının bir türlü dinmediği coğrafyamızda tüm insanlık olarak Hz. Mevlana’ya koşmamız gerekiyor. 17 Aralık Şeb-i Arus Programı’na herhangi bir aksilik olmazsa Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Konya’mızın gururu Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve birçok bakanımız, yerli yabancı binlerce konuğu Konya’da ağırlayacağız” dedi.
AK Parti’nin 13 yıldır siyaseti ahlaki değerler çerçevesinde yaptığını ve millete hizmet ettiğini belirten Zorlu, “AK Parti’de ihanet, riya, rant ve koltuk kavgası yoktur. İşte 3 Kasım’da Hadim ve Bozkır’da başlattığımız, dün Ereğli, Karapınar ve Selçuklu’da tamamladığımız 5. Olağan İlçe Kongrelerimiz de bunun en açık delilidir. AK Parti teşkilatlarında millete hizmet etmenin gururu ve onurunu yaşayan tüm teşkilat mensuplarımız, vakti gelince kavgasız, gürültüsüz çatışmasız bir şekilde görevini aldığı gün gibi devretmekte ve görevden ayrılsa da yeni teşkilat ile çalışmaya koşmaya devam etmektedir. İşte AK Parti’de siyaset yapmanın farkı budur. Ben bu vesile ile 31 ilçe kongremiz sonucunda göreve gelen tüm ilçe başkanlarımıza, teşkilat mensuplarımıza başarılar dilerken; görevini devreden kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. 5. Olağan ilçe kongrelerimiz sonucunda oluşan yeni teşkilatlarımızla 2015’te yapılacak seçimlerden daha büyük başarılar elde edeceğimize olan inancım tamdır” diye konuştu.
LİSELERDE OSMANLICA DERSİ OKUTULMASI
Liselerde Osmanlıca Dersi Okutulması Milli Eğitim Şurası’nda çıkan karar hakkında açıklamalarda bulunan Zorlu, “Malumunuz Milli Eğitim Şurası’nda bir karar çıktı. Osmanlıca Dersi zaten sosyal bilimlerde mecbur, diğerlerinde seçmeliydi. Sadece ‘diğer bölümlerde de seçme hakkı genişletilsin’ dendi. Ancak, Osmanlıca aleyhine öyle bir kampanya yürütülüyor ki düşman başına. Kim ne derse desin biz, geçmişimizi inkar etmeyiz. Bunu fırsat bilenlere de izin vermeyiz. Biz, tüm engellemelere rağmen milletimizle birlikte geçmişimizi geleceğe taşımaya ve geçmişimizin bu derin birikiminden güç alarak ilerlemeye, yükselmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
DİN DERSİNİN 1, 2 VE 3. SINIFLARDA ZORUNLU OLMASI
Milli Eğitim Şurası’nda alınan 1, 2 ve 3. sınıflarda din dersinin zorunlu olması kararını da değerlendiren Zorlu, “İlkokul 1, 2 ve 3. sınıflara zorunlu din dersi konulması ve liselerde zorunlu din dersinin haftada bir saatten iki saate çıkarılması önerisi, Genel Kurul’da oylanarak kabul edildi. Mevcut uygulamada ise zorunlu din dersi, ilkokul 4. sınıftan itibaren başlıyor. Böyle bir kararın alınması, çocuklarımızın manevi yaşamı anlamında da son derece önemli” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha