Zambiya’nın Ankara Büyükelçisi Miriam Mulenga, Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Vekili Mithat Büyükalim ile görüştü.
Zambiya’nın Ankara Büyükelçisi Miriam Mulenga, Zambiya Fahri Konsolosu Talha Önel ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim ile görüşen Büyükelçi Mulenga, iki ülke arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesini ve dostluk koridoru kurulmasını istediklerini söyledi. Mulenga, “Biz Türkiye’de yeni bir elçiliğiz. Konya’nın sanayi ve şehir gelişimi konusunda bize öğreteceği çok şey olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büyükalim ise, tarım ile sanayinin iç içe olduğu Konya’nın yüzlerce sektörü içinde barındırmasından dolayı ticari ilişkilerde de önemli bağlantılar yapılabileceğini kaydetti. Büyükalim, ziyaretin iki ülke arasındaki ticari ve dostluk ilişkilerinin artmasına vesile olmasını temenni etti. Ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim konuklarına Mesnevi hediye ederken Büyükelçi Miriam Mulenga da Büyükalim’e Zambiya’nın haritası ve bayrağı bulunan bakır bir saat hediye etti.
Kaynak: iha