Adıyaman’ın ilk yemek kitabı olma özelliği taşıyan 'Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü' adlı kitap çıktı.

Bugüne kadar farklı inanç ve kültürleri bir arada barındırarak marka şehir haline gelen Adıyaman, Adıyaman Tanıtma Vakfı tarafından projelendirilip, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenerek bastırılan 'Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü' adlı kitabın tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tanıtım toplantısına, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtyaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin bir araya getirildiği kitap, ilk etapta 1000 adet bastırılarak, 190 kütüphaneye, üniversitelere ve televizyonlarda yayınlanan yemek programlarına gönderildi.

Adıyaman’ın mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılacak çok önemli bir eser olarak gördüklerini belirten kitabın yazarı Mehmet Öncü, “Adıyamanlı kadınlara ithaf ettiğim bu esere iki nedenden ötürü 'Cemile' adını verdim. Cemile’nin bir hanım olması, annelerimizin aziz hatırasına sadakati kalıcı hale getirmeye küçük de olsa katkı sunacağına inanıyorum. Cemile adlı kitap, bir marka şehir olan Adıyaman’ın renklerini, tatlarını ve kokularını bir araya getirip, şehrimizin ruhunda yansımalar taşımaktadır. Bu eserin hazırlanmasında bizlere her türlü katkıyı sunan valimiz ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Kaynak: cha