Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi’nin 7. kuruluş yıldönümü kutlandı.
Nilüfer Belediyesi’nin “yaşayan kütüphane” anlayışını ortaya koymak için gazeteci yazar Yılmaz Akkılıç’ın bağışladığı kitaplar ve mal varlığıyla kurduğu Akkılıç Kütüphanesi 7. yaşını kutladı. Okurların desteğiyle her geçen yıl daha da büyüyen Akkılıç Kütüphanesi’nin kuruluş yıldönümü Nilüfer Belediyesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Akkılıç ailesinin ev sahipliğinde kutlandı. Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BGC Başkanı Nuri Kolaylı, Akkılıç’ın eşi eşi Güner Akkılıç, kardeşleri Nihal Turan ve Yener Akkılıç ile çok sayıda davetli katıldı.
Törende, geçen sene Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü alan ve kitaplaştırılan araştırma dosyalarının tanıtımı yapıldı ve kitaplar imzalandı. Ayrıca Yılmaz Akkılıç’ın iki ciltten oluşan “Nerede Hata Yaptık Dost Okurlarım” adlı kitabı da davetlilere armağan edildi.
Akkılıç’ı özlem ve minnetle andıklarını belirten Başkan Bozbey, “İnsan hayallerini besledikçe, hayallerinin ve hedeflerinin peşinde emek verdikçe güçlenir. Yılmaz Abi, bize hayallerimizi besleme, güçlü olma ve dik durma konusunda, mücadele konusunda her zaman ilham verdi. Onun önderliğinde, bağışladığı kitaplar ve mal varlığı sayesinde 2007 yılında Akkılıç Kütüphanesi’ni kurduk. Bu süreçte, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin desteği de bizim için çok önemliydi” diye konuştu.
Bozbey, 7 yıl önce Nilüfer’de yaşayan kütüphane anlayışını ortaya koyma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, “Nilüfer’e, 7 yılda, Akkılıç, Üçevler, Şiir ve Çocuk olmak üzere, 4 kütüphane ile Demirci Kültürevi Kitaplığı’nı kazandırdık. Ayrıca Göl Yazı Evi’ni hizmete sunduk. Bu örnekler bile Yılmaz Akkılıç’ın önümüzde açtığı ufukları anlayabilmek için yeterli” dedi.
Yayınlanan yeni eserler hakkında bilgi veren Akkılıç Kütüphanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yener Akkılıç da, “Yılmaz Akkılıç’ın aramızdan ayrılmasından sonra yeni eserler üretmeye devam ettik. Bu yıl da karşınıza yeni eserlerle çıktık. Bu eserler Bursa için çok yararlı olacak” dedi.
Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri bağışçılarına plaket ve teşekkür belgeleri verildi.
Kaynak: iha