ANKARA Devlet Opera ve Balesi, Mardin'deki ilk konserini verdi. Konserin verildiği salondaki koltuklar tamamen dolarken, yer bulamayan sanatseverler, salondaki yürüyüş koridorlarına oturdu.
Artuklu Üniversitesi Toplantı Salonu'ndaki konseri, Vali Mustafa Taşkesen, Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalletin Çoban, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan ile çok sayıda Mardinli sanatsever izledi. Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada, konser öncesi yaptığı konuşmada, Mardin'e ilk kez geldiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Mardin'i ihmal ettiğimizin farkındayız. Ama bu kez coşkulu geldik. 80 kişilik ekibimizle 2 gün boyunca Mardinli sanatseverlere unutamayacakları sunumlarda bulunacağız. Buraya gelemediğimiz için kendimizi suçlu buluyoruz. Halkın misafirperverliği bizleri mahçup etti. Nereye gitsek bizleri en iyi bir şekilde karşılıyorlar, bağırlarına basıyorlar. Bu davranışları bize moral veriyor. Ama bundan sonra Mardin'e sık sık gelip konserler vereceğiz."
Piyanist Burak Şatana eşliğinde Soprano Mine Kurtoğlu, Tuğba Mankal, Tenor Emrah Sözer, Bariton Murat Duyan, Bariton Aşkın Metiner, Bas Bülent Ateşoğlu ve süpriz sanatçı Atiye, konser sonunda uzun süre alkışlandı. Atiye'nin Arapça söylediği şarkı da, izleyicilerden büyük alkış topladı.
Konserden sonra Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Genel Müdür Selman Ada'ya Mardin anısı olarak bir tabak hediye ederken, sanatçılara çiçek verdi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha