Antalya Devlet Opera ve Balesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümünde, G. Puccini’nin “Tosca” operasını sahneleyecek. Kenan Korbek tarafından sahneye konulan eser, 08 Kasım Cumartesi ve 10 Kasım Pazartesi akşamı saat: 20.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.
Atatürk’ün askeri ataşe olarak genç yaşta gittiği Bulgaristan’da, sevdiği ve her bölümünü ezbere bildiği eserde, “Tosca” rolünde Burcu Bükem Kuru, “Scarpia” rolünde ise İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Cengiz Sayın sahne alırken, “Cavaradossi” rolünde ise Tenor Koray Damcıoğlu, Atatürk’ün dinlerken gözyaşlarını tutamadığı “E lucevan de stelle” aryasını seslendirecek.
ORKESTRAYI İTALYAN ŞEF YÖNETECEK
Aldatma ve şüphe üzerine kurulu olan ve dramatik gerilimin bir an olsun etkisini kaybetmediği, seyirciyi içine çeken eserde, orkestrayı İtalya’dan sadece iki temsil için Antalya’ya gelen Sardegna Operası’nın ve aynı zamanda Luglio Trapenese Opera Festivali’nin müzik direktörü, ünlü orkestra şefi Andrea Certa yönetecek.
Koro şefliğini Caner Ruhselman’ın üstlendiği eserde, dekor tasarım Tayfun Çebi, kostüm tasarım Sevtaç Demirer ve ışık tasarım Mustafa Eski imzasını taşıyor. Güçlü bir kadın figürünün etrafında dönen üçlü bir ilişkinin hikayesini anlatan eserde, Engin Suna “Angelotti”, Şafak Güç “Sagrestano”, Cüneyt İrfan Erdoğan “Spoletta”, Toygarhan Atuner “Sciarrone”, Emre Aytekin “Gardiyan” ve Su Ece Ergezen “Çoban” rollerinde sahne alacaklar.
Kaynak: iha