Bu hafta sinemalarda yine yerli ve yabancı birbirinden keyifli 6 film sinemaseverlerle buluştu.

Sina Mola’da sizlere tanıtacağımız ilk film, yabancı bir yapım olan ‘Aşkın Seçimi.’ Edebiyat dünyasından beyazperdeye uyarlanan film, aşkla karşılaşan hayatların nasıl da normal seyrinden çıkıp bambaşka bir hal aldığını gözler önüne seriyor. Zengin bir oyuncu kadrosuna sahip olan filmin yönetmenliğini The Choice yapıyor.

Aşkın Seçimi
Filmin başrollerinde Alexandra Daddario, Benjamin Walker, Maggie Grace, Teresa Palmer, Tom Wilkinson yer alıyor. Mutlu ve hayatından memnun tıp öğrencisi Gabby Holland’ın, kadınların karşı koyamadığı Travis Shaw’a komşu olması, ikiliyi asla hayal edemeyecekleri olaylara dâhil eder. Travis, oldum olası bir kadınla ciddi bir ilişki yaşamanın rahat yaşam tarzını kısıtlayacağına inanmakta, Gabby ise uzun soluklu bir ilişki yaşamakta olduğu erkek arkadaşıyla evlenmek üzeredir. Ta ki karşı koyulmaz bir arzu, aykırı çiftin itinayla planlanmış hayatlarını alt üst edene kadar. Fırtınalı bir flört evresinin ardından Gabby ve Travis evlenip, el ele yürüyen ve her kararı birlikte alan bir aile kurar, bir gün içlerinden biri hayatlarının en önemli seçimini tek başına yapmak zorunda kalana kadar.

Haftanın ikinci filmi aksiyon, macera ve komediyi harmanlayan bir yabancı yapım olan Deadpool. Marvel Stüdyoları'nın hayranlık uyandıran işlerinden biri yine sinemaseverlerle buluşuyor. Filmin başrolünde ise Ryan Reynolds’ı oynuyor

Deadpool
Marvel Stüdyoları'nın yeni bir X-Men spin off'u olan projede yönetmenliği Tim Miller üstlenirken, senaryo Rhett Reese ve Paul Wernick ikilisine ait. Filmde Wade Wilson / Deadpool karakterini canlandıracak isimse Ryan Reynolds. Deadpool karakteri, X Men Origins: Wolverine'de karşımıza çıkan Deadpool'dan daha farklı bir yapıya sahip olacak.

Bu hafta sinemalarda yerli yapımlar da sinemaseverler buluştu. Bunlardan birisi de Uğur Yağcıoğlu imzasını taşıyan ‘Dünyanın en güzel kokusu’ isimli film.

Dünyanın En Güzel Kokusu
Hakan evlilik bağının ilişkileri tükettiğine inanan, sürekli partner değiştiren bir şarkı sözü yazarıdır. Derya ise Hakan'ın hem en yakın arkadaşı, hem de zor gün dostudur. Karşılarına kim çıksa ilişki kurmakta zorlanan bu iki kişi bir yandan da çocuk özlemi çekmektedir. Hakan, Derya'ya bir gün evlenip beraber bir çocuk yapmayı teklif eder. Kaidelerine göre kurulmuş bir evlilikle, çocuk sahibi olduktan sonra ise ilişkilerine iki arkadaş olarak devam edeceklerdir. Derya başta tereddüt etse de sonrasında teklifi kabul eder. Peki, her şey planlandığı gibi mi gidecektir? Uğur Yağcıoğlu’nun yazıp yönettiği ‘Dünyanın En Güzel Kokusu’ filminin oyuncu kadrosunda Tuba Ünsal ve Rıza Kocaoğlu’nun yanı sıra Burak Altay, Esra Ruşan, Nezih Tuncay, Feriha Eyüpoğlu, Açelya Akkoyun gibi tanınmış simalar yer alıyor.

Beyazperdedeki yerli yapımlardan birisi de ‘Hesapta Aşk’ filmi. Aşk deyince akıllarımıza hemen romantik bir tür geliyor ama bu film bir komedi filmi. Çağımızın iletişim aracı haline gelen sosyal medya üzerinden kıvılcımlanan bir aşkın peşinden giderken, kahramanımız bizleri kahkahaya boğacak birçok olay yaşıyor. ‘Hesapta Aşk’ bizi bayağı güldüreceğe benziyor.

Hesapta Aşk
Sosyal medyada tanıştığı sevgilisini görmek için annesinden habersiz Ankara’dan İstanbul'a gitmeyi planlayan Ezgi ve en yakın arkadaşı Didem’in başından geçen macerayı anlatan filmde Meriç Aral, Derya Şensoy, Fırat Altunmeşe, Burak Tozkoparan ve Kutay Kalabalık rol alıyor. Yönetmenliğini Gönenç Uyanık’ın yaptığı senaryosunu Zafer Külünk’ün yazdığı, Depo ve İmaj’ın yapımcılığını birlikte üstlendikleri film, yapım kalitesi ve gençlerin hayatına gerçekçi bakışıyla çok eğlendirecek.

Korkudan hoşlananlar için de bu hafta yerli yapım korku olan ‘Mel-un’ gösterime giriyor. Şeytani güçler, bir genç kız ve onun etrafında dönen tüyler ürpertici gizemli olaylar sinema salonlarının karanlığında izleyiciyle buluşacak filmler arasında.

Mel-Un
İçine cin giren genç bir kızın yaşadığı psişik ruh halinin şeytani güçler tarafından yönetilmesini konu alıyor. Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği filmin senaryosu Zafer Kaya'ya ait. Filmin başrollerinde Zehra Özarslan Çelen, Ayşen Kurç ve Fevzi Altunbulak yer alıyor.

Bu hafta vizyona giren son film ise ‘Sessiz Çığlık’ Yer yer yürek burkan yer yer sürükleten olay örgüsüyle ‘Sessiz Çığlık’ bir dram filmi. Kaliteli bir yabancı yapım olan film, sizleri sinema salonlarından duygu dünyanıza doğru yola çıkarmak üzere bekliyor.

Sessiz Çığlık
Joachim Trier'in yönetmenliğini üstlendiği film, büyük bir ailenin yaşadığı acı bir kaybın ardından bu çetin süreci aşma çabasını beyazperdeye taşıyor. Filmin başrollerini Jesse Eisenberg, Isabelle Huppert, David Strathairn, Gabriel Bryne ve Amy Ryan paylaşıyor.
Kaynak: cha