Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da sinema sanatının yaşatılması hedefiyle hayata geçirdiği Karagöz Sinema Atölyesi, yeni dönem derslerine ocak ayında başlayacak.
Daha yaşanabilir bir Bursa’yı oluşturma hedefiyle çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat faaliyetlerine de aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin desteğiyle çalışmalarına yön veren Karagöz Sinema Atölyesi, yeni dönem çalışmalarına hız verdi. Bursa’da ‘Yerli Yerinde Sinema’ fikriyle faaliyetleri devam eden Karagöz Sinema Atölyesi, 3 yılda 1500 kişiyi sinema ile buluşturdu. Bünyesinde 50 kısa film çekilen atölyede, 7 sinema filmi ve 9 diziye de oyuncu ve set ekibi desteği sağlanarak önemli bir başarıya da imza atıldı.
Dinamik bir ekiple yoluna devam eden Karagöz Sinema Atölyesi’nin yeni dönem kayıtları 25 Aralık Perşembe gününe kadar devam edecek, atölyenin dersleri ise Ocak ayında başlayacak. 21 Aralık Pazar günü yapılacak olan gala gecesi ile yeni dönemin resmen başlayacağı Karagöz Sinema Atölyesi tarafından Türk Sineması’nın 100. yılı nedeniyle hazırlanan ‘Yeşilçam Film Afişleri Sergisi’ de ünlü isimlerin katılımıyla izlenime sunulacak.
Sinemanın gelişmesi adına düzenlenen ve 3 yılda 55 bin kişiye ulaşan ‘Sinema Günleri’ de 5 Aralık Cuma günü Tayyare Kültür Merkezi’nde başlayacak. Kültür Bakanlığı tarafından ‘Doğal Plato’ olarak kabul edilen şehirlerden biri olan Bursa’da bir de kısa film yarışması düzenlenecek. Vatandaşlar, Karagöz Sinema Atölyesi veya kısa film yarışması hakkında daha detaylı bilgiye, (0224) 220 88 48 numaralı telefonu arayarak Tayyare Kültür Merkezi’nden ulaşabilirler.
Kaynak: iha