Nükhet Duru’nun eski plak kaydındaki sesi dijital ortamda deforme edilerek, şarkının 15. saniyesinde izleyiciyle buluştu. İlk anda fark edilmeyen ‘Ben yine sana vurgun’ sözleri dikkat edildiğinde anlaşılıyor.


Grinin 50 Tonu' filminin müziklerine imza atan Kanadalı trip hop prodüktörü The Weeknd, özellikle son dönemlerde sıkı bir hayran kitlesine ulaştı. Often şarkısı ise Youtube’da 30 milyon izlenmeyle rekor kırdı.

Nükhet Duru bu konuda sorulan sorulara şöyle cevap verdi:

Sadece Youtube’da 30 milyon dinlenen bir şarkıda kendinizi duymak şaşırttı mı?
Elbette sadece sesimden etkilenerek bir R&B bestecisinin şarkı yapması mutluluk verici. The Weeknd, internet sitemde beni keşfetmiş ve bütün şarkılarımı sevmiş. Özellikle 'Ben sana vurgunum'u erotik bir tınısı olduğu için çok uygun bulmuş.

Şarkı piyasa çıkmadan önce sizinle bağlantı kurdular mı? Yoksa siz de herkesle birlikte piyasa çıkınca mı öğrendiniz?
Bizimle iletişim kurdular, şarkının kullanımı için izin de aldılar. Ayrıca albümde 'Nükhet Duru' ismine de yer veriliyor. Kendisiyle henüz tanışmadık ama ilk fırsatta bir araya geleceğiz.

Telif aldınız mı?
Dünya standartları çerçevesinde bir ödemede bulundular. Ayrıca bestenin sahibi Ali Kocatepe için de aynı şekilde görevlerini yaptılar.

Sesinizin deforme edilmesi sizi rahatsız etti mi?
Açıkçası beni rahatsız etmedi. Çünkü prodüktörün bir hayali vardı ve bunu gerçekleştirmek, o hayale daha da erotizm katmak adına böyle bir karar alınmış.
 
Editör: TE Bilişim