Önümüzdeki yıl nisan ayında 4’üncü kez gerçekleştirilecek ‘Nisan'da Adana'da - Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’ ile ilgili hazırlık çalışmaları sürüyor.

Resmi açılış ve kortej gününün 9 Nisan, aktivitelerin ise 4-17 Nisan tarihleri arasında düzenleneceği karnaval için Adana Seyhan Otel’de geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Karnaval fikrinin öncüsü Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt ile birlikte, çok sayıda gönüllü kişi, kurum ile mülki ve yerel yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, nisan ayında düzenlenecek karnaval ile ilgili sunum yapıldı ve fikirler paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Ali Haydar Bozkurt, genç yaşlı tüm Adanalıları nisan ayında 4.sü düzenlenecek karnavalın açılış kortejine, rengarenk kostümleriyle beklediklerini söyledi. Bozkurt, “Her yıl artan bir ilgi ile karşılanan karnavala bu yıl katılım rekoru bekliyoruz. Karnaval etkinliklerini geçen yıl 350 bin kişi yerinde izlemiş ve korteje 90 binden fazla katılım gerçekleşmişti. Bu yıl da Adana halkının ev sahipliği yaptığı bir karnavalda toplumun her renginden farklı kesimleri gerçek bir kardeşlik havasında, hoşgörüyle birlikte olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ali Haydar Bozkurt, önümüzde nisan ayında düzenlenecek karnavalda etkinlik sayısının artacağını belirterek, “Karnaval için yola çıkarken kendimize uzun vadede bir hedef belirlemiştik. Bu hedef uluslararası arenada Adana markasını oluşturmak ve yabancı turistlerin öncelikli olarak Adana’yı tercih etmelerini sağlamaktı. Görüyoruz ki belirlediğimiz hedefe tahmin ettiğimizden daha kısa bir sürede ulaşacağız. Sivil inisiyatifle 2013 yılında başladığımız Portakal Çiçeği Karnavalı’nda artık görüyorum ki belirlenen hedeflere tahmin edildiğinden daha kısa bir sürede ulaşılacak. Uluslararası alanda da ses getiren bir etkinliğe dönüşme yolunda büyük bir aşama kaydetmekte.” diye konuştu.

Bozkurt sözlerine şöyle devam etti; “Resmi açılış ve geçit töreni 9 Nisan 2016 tarihinde yapılacak olan bu büyük şölene, Adana ve civarında yaşayanlar dışında başka illerden ve hatta ülkelerden yüz binlerce katılımcı beklemekteyiz. Yurtdışından karnavalımıza aktivite yaparak katılmak isteyen çok sayıda ülke vatandaşı da var. İleriki yıllarda bu karnavalın bir Rio, Japonya’da turizm hareketliliğine yol açan Sakura gibi olması en büyük amacımız. Bu düşüncelerimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Rio Karnavalı veya Sakura gibi on binlerce turisti ağırladığı bir turizm aktivitesi hayal ediyoruz.”

Türkiye’de büyüklüğü ve güzel doğasıyla benzeri az bulunan Merkezpark'ı ana aktivite alanı haline getirerek karnaval süresince konser, aktivite, eğlence, yeme-içme, hediyelik, tanıtım unsurlar içeren aktif bir alan planladıklarını aktaran Bozkurt, “Stant çalışmalarıyla ilgili bir düzenleme yapacağız. Stantların karnaval konseptine uygun bir şekilde yapılacak. Yerel esnafın, küçük girişimcilerin ve şirketlerin başvurularını stant planlarına göre alacağız.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yıl organize edilecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda bir yenilik ise ödüllü kısa film yarışması olacak. Adana’yı Benden Dinle temalı kısa film yarışması; amatör ve profesyonellerin katılımına açık olacak. Adana’nın tarihi, farklı kültürleri, insanları, sanatı, sporu, mutfağı, sokak lezzetleri, müzisyenleri, iklimi, doğası, sinema sevgisi ve sinemaya katkısı başta olmak üzere şehre ait ve özgü bütün hikayelerin kısa filmlere ana tema olabileceği yarışmaya, 15 Şubat 2016 tarihine kadar başvuruda bulunulabilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler, 10 dakikayı aşmayan ‘kurmaca, canlandırma ve belgesel’ türünde diledikleri kadar filmle başvuru yapabilecekler. Yarışmaya katılmak isteyenler 15 Şubat 2016 tarihine kadar www.nisandaadanada.com adresinden ulaşabilecekleri katılım formunun imzalı hali ile eserlerini [email protected] adresine e-posta yoluyla gönderebilecekler. Yarışmaya posta yoluyla katılmak isteyenler ise 3 adet DVD formatında kaydedilmiş olan eserlerini, katılım şartnamesi ile birlikte Nisan’da Adana’da Turizm Kültür Sanat Derneği, Döşeme Mah. 60075 Sk. No:2, Baysan Apt A-2 Blok, K:2 D:5 Seyhan/ADANA adresine yollayabilecek.
Kaynak: cha