Türkiye’nin ilk gizem filmi ‘Senarist’, 26 Şabut’ta vizyona girecek. Yönetmenliğini ve senaryosunu Hulusi Orkun Eser’in üstlendiği filmin başrollerinde M.Asım Tuncay Aynur, Mustafa Uzunyılmaz, Dilara Büyükbayraktar, Murat Parasayar ve Ebru Sarıtaş yer alıyor.

Metraj Film yapımı eserde, ana karakter politika yazarı Adem. Adem, Yıllarca edindiği tecrübeler sonunda görünenle aslında olanın çok farklı olduğunu göstermek için ‘senarist’ isminde bir kitap yazar. Fakat bu kitabın bastırılması bir şekilde engellenir. Adem boşa çıkmakta olan çabalarının getirdiği maddi ve manevi sıkıntılar ile boğuşurken bir not alır; "Senaristi Bul"… Senaristi arayan Adem işin içine gizemli grupların da girmesi ile kendini anlamlandırması güç bir karmaşanın tam merkezinde bulur. Üzerine oynanan bu oyunların sebebini öğrenmek için Senarist'i bulması gerekmektedir. Ve aramaya koyulur. Merak unsurunun bir an bile azalmadığı bu hikayede, Adem'in üzerine oynanan oyunun gizemini çözmeye çalışmasını izleriz. Fakat bu kolay olmayacaktır.

Filmle ilgili konuşan Hulusi Orkun Eker, şunları söyledi: “Senarist bugün bu coğrafyada sıklıkla şahit olduğumuz algı yönetiminin anlaşılmasını sağlayacak bir hikaye. Büyük planların gerçekleşmesi için küçük hamlelerin ne kadar önemli olduğunu insanların gözüne sokmak niyetim. Bir adamın yapacağı tek bir hareketin kitleleri nasıl etkileyeceğinin yanı sıra, insanların ne şekilde yönetildiği, toplumların nasıl yönlendirildiği gibi konuların; genele bakıldığında küçük sayılabilecek bir olayla anlatmaya çalıştım. Aslında film çok şey anlatıyor... Dikkatli izleyene tabi. Siz bir yazarın hikayesini izliyorsunuz fakat gördüğünüz tüm insanlığın hikayesi.”
Kaynak: cha