Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Hasbi Aslan’ın taşı sanatsal unsur olarak göstererek hazırladığı ‘Serbest Grafik Tasarım’ sergisi görücüye çıktı.
Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde (AVYM) düzenlenen Serbest Grafik Tasarım sergisinin açılışına OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Rektör Başdanışmanı Selahattin Özyurt, Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Çağatay Karahan, öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sergi hakkında bilgi veren Yrd. Doç Dr. Hasbi Aslan, 30 grafik çalışmanın yer aldığı ‘Serbest Grafik Tasarım’ sergisinin yaklaşık 2.5 yılda hazırlandığını söyledi. Aslan, “Bu çalışmalar doğal bir nesnenin, doğal bir elementin grafik tasarım objesi olarak kullanılmasını kapsıyor. Yaklaşık 2.5 yıllık bir çalışmadır. Normalde taşı algılarımıza yönelik değişkenlerini kontrol altına aldığımızda, sadece katı ve sert bir cisim değildir. Yüzeyindeki dokuları ve çizgileri incelediğimizde sanatsal bir obje olarak kullanabiliriz. Buradaki çalışmaların amacı da bir taşın sanatsal eleman olarak gösterilmesini yansıtıyor” dedi.
Açılış öncesi bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren ise, “Üniversitemizin Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Hasbi Aslan inşallah daha güzel başarılara imza atar diye düşünüyorum. İnşallah sanatını sanat için değil de toplum için yapar diye düşünüyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından serginin kurdelesi kesildi. ‘Serbest Grafik Tasarım’ sergisi 1 hafta açık kalacak.
Kaynak: iha