Ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in adı, vefatının 43’üncü yıl dönümünde İstanbul Beylikdüzü’nde yapımı tamamlanan Güzel Sanatlar Lisesi’ne verildi. Okulun açılışını ise Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer yaptı.

Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kaymakamlığı’nın işbirliği ile Avrupa Yakası’nın ilk güzel sanatlar lisesi olan Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi ve Aşık Veysel Sahnesi’nin resmi açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Ali Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul’da Avrupa Yakası’nın devlet okulu olarak tek Güzel Sanatlar Lisesi olma özelliğini taşıyan liseye vefatının 43’üncü yılında halk ozanı Aşık Veysel’in adı verildi. Törende Aşık Veysel’in kendi sesiyle okuduğu türküler görüntüler eşliğinde yayınlanırken, öğrencilerin usta ozanın türkülerini seslendirmesi büyük beğeni topladı.

Liseyi gezerken dedesinin adını ve resimlerini her yerde gördüğünün altını çizen Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer, “Öğrenciler bu yaptıkları eserler ile beni ağlattılar, çok duygu dolu anlar yaşadım. Tek bir satır okuyamayan, 7 yaşından sonra dünyayı gönül gözünden gören dedem Aşık Veysel, dünya olaylarını çok iyi şekilde yorumlamıştır. Bu yorumları ile halk edebiyatımıza çok önemli eserler kazandırmıştır. Halkın tercümanı olarak, vatandaşların duygularını, düşüncelerini ve sorunlarını dile getirmiştir. Aşık Veysel Türk olmaktan büyük gurur duymaktadır” dedi.

Tören sonunda katılımlarından dolayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çiğdem Özer’e plaket takdiminde bulundu.
(İHA)
Kaynak: iha