Özel Ankara Maya Anadolu Lisesi’nin Future Problem Solving Kulübü üyesi öğrencileri, kanser hastalığına dikkat çekmek ve kanserli çocuklara yardım etmek için yardım konseri düzenledi.

Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konsere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da gelerek öğrencilere destek verdi.

Zakkum Grubu’nun gönüllü olarak sahneye çıktığı konserde, şarkılarla coşan vatandaşlar ise kanserle mücadele eden hastalara, tıbbi cihaz temin etmek için satın aldıkları konser biletleriyle destek oldu.

Müzik şöleninin yaşandığı konserde Maya Özel Okulları Kurucu Temsilcisi Levent Okut ev sahipliğinden ötürü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a ve gönüllü olarak sahneye çıkıp kanser hastalarına moral ve destek veren Zakkum Grubu'na teşekkür plaketi takdim etti.

Plaketi alarak konuşma yapan Başkan Yaşar, “Öncelikle hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Yaşama azminizi, umudunuzu asla bırakmayın. Moral bu tür hastalıklar için en büyük ilaçtır. Asla ve asla moralinizi düşürmeyin. Kendinize daima iyi bakın. Sizden önemli hiçbir şey yok bu hayatta.” dedi.

Organizasyonu düzenleyerek kanser hastalarına yardım eden öğrencilere de seslenen Yaşar, şunları kaydetti: “Sizlerle gurur duyuyorum. Ülkemizin sizin gibi duyarlı gençlere ihtiyacı var. Sizin yetiştiren aileleri ve öğretmenleri tebrik ederim. Biz de Yenimahalle Belediyesi olarak kanser hastalarımıza elimizden geleni yapıyoruz. Anadolu’nun çeşitli yerlerinden insanlar, tedavi olmak için Onkoloji Hastanesi’ne geliyor. Kalacak yer sıkıntısı çekiyorlar. Bunun önüne geçtik ve bilindiği üzere Onkoloji Konukevi’ni hizmete sunduk. Ben sosyal demokrat belediyeciliği benimsedim, kimseyi ötekileştirmedim. Siyaseti, herkese eşit hizmet vermek için yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim."
Kaynak: cha