Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, TÜRGEV olayı ile ilgili dosyanın henüz kapanmadığını belirterek, Kamil Saraçoğlu’nun mutlaka hakim karşında hesap vereceğini kaydetti. Işık, dosyanın Danıştay’a intikal ettirildiğini bildirdi.
MHP Kütahya İl Başkanlığı’nda Merkez İlçe Başkanı Metin Belek ve Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fevzi Dündar ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Alim Işık, AK Parti’li Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun ’dosyanın kapandığı yönünde yaptığı açıklamaları’nın tamamen ’yalan ve yanıltmaya’ yönelik olduğunu dile getirdi.
30 Mart Yerel Seçimleri’nde Kamil Saraçoğlu’nun TÜRGEV’e arsa devri karşılığında aday gösterildiğini ileri süren Işık, "Saraçoğlu, düzenlediği basın toplantısında sanki dosyanın kapandığı yönünde açıklamalarda bulundu. Bilindiği gibi, durum benim tarafımdan Danıştay’a intikal ettirildi. Kendisinin açıklamaları tamamen yalandır. Açıklamaları yanıltmaya yöneliktir. İddiaya konu olan arsa Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki 30 dönümlük alan değildir. iddiaya konu olan arsa Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Seyitömer Termik Lojmanları olarak bilinen 30 Ağustos Mahallesi’ndeki yaklaşık 50 dönümlük arazi ve 209 lojmanın bulunduğu alandır. Kendileri, yetkilileri yanıltarak dosyayı kapatmaya ve aklanmaya çalışıyor" dedi.
Işık, ’usulsüz arsa devri’ iddiasında Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve İl Genel Meclisi Eski Başkanı Seyit Ömer Durmuş’un mutlaka hakim karşında mutlaka hesap vereceğini öne sürdü. (EFE)
Kaynak: iha