Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet yürütecek olan Domaniç Diyaliz Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
İlçede bulunan 14 hasta modern tesiste haftanın altı günü hizmet alacak.
Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Domaniç Diyaliz Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hastane Başhekimi Ünal Ünalan ve sağlık personelinin katıldığı açılış töreninde Domaniç ilçesinde eksikliği hissedilen önemli bir sağlık hizmetinin yerine getirildiği vurgulandı.
Komşu ilçe Domaniç’te 14 kişinin böbrek yetmezliği hastalığı ile mücadele ettiği öğrenilirken, merkezin 6 ünite ile vatandaşlara hizmet vereceği bildirildi. Başhekim Ünal Ünalan, “Domaniç ilçemizde Diyaliz Merkezimizin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Tavşanlı Hastanemiz Emet ve Domaniç ilçelerimizde ki vatandaşlarımıza da, bir bölge hastanesi gibi hizmet veriyor. Bazı ünitelerin bu ilçelerimizde olması gerektiğini düşünüyoruz. Diyaliz merkezi de bunlardan birisidir. Kış aylarında hastalarımızın Tavşanlı’ya gelmesi oldukça zordu. Domaniç halkımızın da desteği ile 6 cihazdan oluşan modern bir merkezi hizmete açtık. 14 hastamızı Cumartesi günü de dahil haftanın altı günü ücretsiz servis ile evlerinden alarak merkezimize getireceğiz. Yine hastanemiz bünyesinde çalışan hemşireler ve personel ile hizmet vereceğiz. Domaniç ilçemize hayırlı olsun“ diye konuştu.(İÖ-EFE)
Kaynak: iha