Tatil için Kütahya’nın Emet ilçesindeki şifalı yosun havuzlarına gelen işitme engelli 54 yaşındaki Sema Köksal, aynı yaştaki işitme ve görme engelli olan eşi Necdet Köksal’a havuzda yüzme öğretiyor.
Engelli çiftlerin birbirlerine yardımcı olmasını görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, ’İşte gerçek sevgi ve aşk bu’ yorumunda bulundu.
İşitme engelli olan Sema Köksal, engeline rağmen gözleri görmeyen ve kendisi gibi işitme engelli olan 34 yıllık eşi Necdet Köksal’ı bir an olsun yalnız bırakmayarak, ona yüzme öğretiyor.
Eşinin hep yanında olduğunu ve her zaman onu çocuğu gibi baktığını söyleyen Sema Köksal , “Hala eşimi ilk günkü gibi çok seviyorum. Ona yardımcı olmak beni daha çok mutlu ediyor” dedi.
Küçük sebeplerle boşanma noktasına gelen genç çiftleri de uyaran Köksal, “34 yıllık evliyim, eşimi sürekli kolumda gezdiriyor onu çocuğum gibi bakıyorum. Zaten buna da mecburum, çünkü o benim eşim ona bakmam ve sürekli yardımcı olmam gerekiyor. Ben işitme engelliyim eşim ise görme ve işitime engelli, Allah bize üç tane sağlam çocuk verdi. Benim Allah’tan korkum var, Eşim görme engellide olsa ona bakmam gerekiyor. Evli çiftlerin hiçbir zaman geçim sıkıntısı gibi konuları sorun yapmamaları gerekir. Aç da kalsalar, maddi sıkıntıda yaşalar eşleriyle beraber olmalılar, aşk maddiyata değil kalbin temizliğine bakar. Boş sebeple kavga etmeyin, sürekli birbirinize saygılı olun, birbirlerinizin eksikliklerini gidermek için mücadele edin. Bu sizleri mutlu edecek ve sizi birbirinize daha çok bağlayacaktır” diye konuştu. (MS-EFE)
Kaynak: iha