Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hematoloji Uzmanı Uz.Dr. Mehmet Özen, hastanedeki görevine başladı.
Tıp ve iç hastalıkları uzmanlığını Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlayan Mehmet Özen’in, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Hematoloji alanında yan dal uzmanlığını da aldığı belirtildi.
Özen, "Kütahya’nın ilk hematoloğu olmanın sevinci ve heyecanı içindeyim. Kütahya’da hematoloji bölümünün daha önceden olmayışından kaynaklanan sorunları çözmeye çalışacağız. İlk iş olarak pasif durumdaki Plazmaferez cihazının kullanımına başladık. Plazmaferez cihazı kandaki plazmayı değiştirmektedir. Şu anda 2. Hastamıza uygulamaktayız. Henüz burada yeni başlamamıza rağmen olumlu tepkiler almaktayım. Bu cihazı sadece hematoloji hastalarında değil, nefroloji ve nöroloji hastalarının bazı tedavilerinde de kullanabileceğiz. Bu bölümde ileriye dönük güzel planlarımızda var. Zaman içinde bunları da yapacağız" dedi.
Daha öncesinde bir çok yenilik ve değişikliği müjdeleyen Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, “Kütahya’da hiç olmayan Hemotoloji Bölümü artık halkımızın hizmetindedir. Bu haberi paylaşmak bizim için ve Kütahya halkı için gurur vericidir. Bu bölümüm Hastanemize katılmasının beraberinde getireceği çok daha güzel hizmetlerde olacaktır. Sadece büyük hastanelerde yapılabilen Kök Hücre Nakil Merkezi gibi mesela.Kamuoyu ile daha öncesinde paylaştığım gibi Kütahya’ya diğer çevre illerden ve diğer illerden hastalar gelmeye başladı. Yeni açılan birimler ve yapılan işlemlerle artık Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye’de üst seviyelerde yer almaktadır.Bizler en iyisi olmak için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Kütahya insanımız sağlık alanında en iyi hizmeti almaktadır ve alacaktır.Yapılan bu çalışmalardan dolayı Hastane Yönetimine teşekkür ediyorum. Hematoloji Doktorumuz Mehmet Özen’e yeni görev yerinin hayırlı olmasını ve burada başarılarını diliyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)
Kaynak: iha