Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı olarak Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde atanan Prof. Dr. Hüdaverdi Küçüker, vazifesine başladı.
Kütahya’da çocuk biriminin de kurulacağının müjdesini vererek Küçüker, "Son günlerde gündemden düşmeyen çocuk istismarı konusunda önemli bir görevi üstleneceğiz. Kütahya’da çocuk istismarının tespiti ve önlenmesine yönelik Çocuk Koruma Birimini hazırlıklarını yapıyoruz. Kısa bir zamanda halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Ayrıca Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılacak Adli Tıp Polikliniğimizde ’de yaş tespiti ve yaş düzeltmeleri konusunda, Adliyeden sevk edilen Kati Rapor almak için ve Adli Raporların yazılması hizmetlerini yapacağız. Talebi halinde klasik otopsileri de burada yapabileceğiz” dedi.
Kurulacak Çocuk Koruma Birimi’nin Kütahya ve bölge için önemli kazanım olduğunu belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, “DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılan yeni birim ve merkezler, yeni ve farklı dallarda ki uzmanları ile Türkiye’nin sayılı hastaneleri arasında yer almaktadır. Yine Kütahya’mız için yeni bir birimin oluşması çalışmaları içindeyiz. Hastanemizde kurulacak Çocuk Koruma birimi ile geleceğimiz olan çocuklarımızı korumak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamak amacıyla bizlere de düşen görevleri yerine getireceğiz. Tabi ki halkımıza düşen görevlerde var böyle bir birimin artık Kütahya’da olduğunu ve çocuklara yönelik yapılan istismarları bizlere haber vererek onların daha büyük ve başka sorunlarla karşılaşmalarını engellemiş olacaklardır" ifadelerini kullandı. (EFE)
Kaynak: iha