Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Meslek Yüksekokulu’nda, Kızılay Kan Bağış Merkezi’nce başlatılan kan bağışı kampanyasına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Kütahya ve ilçelerinde kan alımlarını sürdüren Kütahya Kızılay Kan Bağış Merkezi’nde görevli sağlık ekibine Hisarcık Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve okul personeli kan bağışında bulundu.
Hisarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve personeline kan bağış kampanyasına verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Kütahya Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mahmut Ulusoy, ”Kütahya kan bağışı konusunda Türkiye’de ilk 10 il arasında bulunuyor. Ancak iki yıldan beri Ramazan süresince ve Kurban Bayramından sonra tüm Türkiye’de kan bağışlarında bir düşüş yaşanıyor. Bölgemizdeki hastanelerin kan ihtiyaçlarının tümünü Kızılay olarak biz karşılıyoruz. Kan bağışında düşüş olduğu için hastanelerin taleplerini karşılamakta zorlanıyoruz. Kan bağışı konusunda sıkıntımız olduğu için insanımızın kan bağışına katkıda bulunmalarını bu sayede kan bağışlarında artış olsun istiyoruz. Vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.(MA-EFE)
Kaynak: iha