Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik Kültür Bakanlığı Karagöz Sanatçıları tarafından Karagöz-Hacivat gösterisi sunumuna başlandı.
Kaymakamlığın katkıları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu çerçevesinde ilçe merkezindeki ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik Karagöz-Hacivat gösterisi Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Amfisinde Kültür Bakanlığı Karagöz Sanatçısı Mehmet Melih Salcan ve Mahmut Salcan tarafından sunuldu. Öğrencilerin severek izlediği gösteri büyük ilgi gördü.
Karagöz-Hacivat gösterisinin tüm köy ilk ve ortaokulları ile birleştirilmiş sınıflarda gerçekleşeceğine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci,” Bu tür sosyal etkinliklerden yoksun olan çocuklarımızın ata sanatımız olan Karagöz-Hacivat’ı tanımaları ve eğlenmeleri için Kaymakamlığımızın katkılarıyla bu gösteriyi merkez ile köy ilk ve ortaokullarında peyderpey sürdüreceğiz. Gösteriyi tüm çocukların çok beğendikleri her hallerinden belli oluyordu. Karagöz-Hacivat gösterisine katkıda bulunan Kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.(MA-EFE)
Kaynak: iha