Kütahya Dumlupınar Ünivertesi’nde (DPÜ) 13 yıldır görev yapan Prof. Dr. Abdullah İlgazi, şubat ayında yapılacak olan rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.
Adaylık için 3 yıldır adaylık çalışmalarını sürdüren İlgazi’nin, en şanslı aday olduğunu ve mevcut Rektör Prof. Dr. Ahmet Karasalan’ı en çok zorlayacak aday olduğu ifade ediliyor.
Prof. Dr. Abdullah İlgazi, göreve gelmesi durumunda yapacağı bazı projelerini kamuoyuna açıkladı.
Dumlupınar Üniveristesi’nin dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alması için yoğun çaba sarf edeceğini belirten Prof. Dr. Abdullah İlgazi, "Üniversitemizi ve mensuplarını bilimsel güven ortamıyla buluşturmak, güçlü alt yapı, saygın ve seçkin bir akademik kadro, özgür çalışma ortamı, herkesin kendini değerli hissedeceği, mensubiyetinden onur duyacağı; bilim ve araştırma hayallerini gerçekleştireceği bir kurum oluşturmak için aday oldum. İnşaatı devam eden binaların yapımı bir an önce bitirilecek, kadro bekleyen öğretim üyelerinin kadroları en hızlı şekilde sağlanacak, haksızlığa uğramış ve mağdur edilen öğretim üyelerinin mağduriyetleri mutlaka ve en kısa zamanda telafi edilecektir. Özgür, güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlanacaktır. Akademik kadroları önemseyen geniş bir istişare mekanizması kurulacaktır. Katılımcı, şeffaf ve sürdürülebilir stratejiler üretilerek ortak akılla çizilecek yol haritaları hazırlanacak, uluslararası akademik alanda etkin ve saygın bir konum oluşturulacaktır. Yabancı dil öğretimi masaya yatırılacak, akademik kadrolarla takviye edilecektir. Üniversitemizde bilimsel değer üretimine öncelik verilecek, ayrımcı ve meşrepçi anlayış yerine liyakat, ehliyet ve üretim vazgeçilemez kriterler haline getirilecektir. Bir öğretim üyesine birden fazla görev veren ilkel anlayış derhal terk edilecek ve her öğretim üyesinin düşüncesinden ve yeteneğinden yararlanılan profesyonel bir yönetim anlayışına geçilecektir. Özgür tartışma ortamıyla, özgün bilgi ve teknoloji üretimiyle, evrenselliğiyle, inanç ve düşüncelere eşit ve adil yaklaşımıyla insan merkezli sosyal bir üniversite oluşturulacaktır.Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, ülkemizin ve milletimizin değer ve düşüncelerini temel alan, ürettikleriyle Dünyada yer tutan; güçlü, dirençli ve bilinçli bir kurum, gelenekten geleceğe uzanan bir köprü, coğrafyamızı aydınlatan bir meşale olacaktır" diye açıklamada bulundu.
Bir çok dernek ve vakıflarda yöneticilik yapan Prof. Dr. Abdullah İlgazi’nin, Başbakanlık Atatürk Dil Kültür Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde bilim kurulu asil üyeliği, yayın kurulu üyeliği ile bir çok çalışma grubunda görev aldığı ifade edildi (EFE).
Kaynak: iha