Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde belediyeye ait Esire Termal Turizm Merkezi’nde tedavi amacıyla konaklayan sedef hastası Gürcistan’lı iş adamı Beniamin Musaevi hastalık sonucu vücudunda oluşan yaraların iyileştiğini söyledi.
10 yıldan beri sedef hastası olduğunu söyleyen 24 yaşındaki Gürcistan’lı iş adamı Beniamin Musaevi,” İnternette Esire Termal Turizm Merkezindeki kaplıcaların sedef hastalığına iyi geldiğini okudum ve geçen yıl kısa bir süre kaplıcalarda kaldım. Kış olması nedeniyle fazla kalamadığım kaplıcalarda sedef hastalığı sonucu vücudumda oluşan yaraların büyük bir bölümünün iyileştiğini ve tekrar nüksetmediğini görünce bu yıl tekrar geldim. Hem apart odada bulunan havuza giriyorum, hem de cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinen halkın “uyuz hamamı” dediği açık havuza girip, çamurunu vücuduma sürüyorum. Geleli 4 gün oldu, şu an çok rahatım. Artık vücudumda yara, bere, kepeklenme yok denecek kadar az. İnşallah hastalık tekrar etmez. Bu kaplıcaları sedef hastalarına tavsiye ediyorum” dedi.
Gürcistan’lı iş adamı Beniamin Musaevi’yi Esire Termal Turizm Merkezinde ziyaret eden Belediye Başkanı Fatih Çalışkan,” Belediyemize ait 51 derece sıcaklıktaki şifalı sıcak suların sedef hastalığına iyi geldiği önceden beri biliniyordu. Birkaç yıldan beri merkezimize gelerek tesislerimizde konaklayan sedef hastaları, kol, bacak ve vücutlarında oluşan yaralardan eser kalmadığını söylediler” diye konuştu. (MA-EFE-)
Kaynak: iha