Tavşanlı’da amatör müsabakaların oynanacağı Karakova semt sahaları bayram sonuna hazırlanırken, tribünlerin içler acısı durumu dikkatlerden kaçmıyor.
Sporseverler, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nü göreve çağırırken, “Kırık dökük, demir yığınlarından oluşan bu tribünler Tavşanlı’ya yakışmıyor" dediler.
Kütahya’da Amatör Lig heyecanı Kurban Bayramı’ndan sonra başlıyor. Tavşanlı’da Süper Amatör Lig’de mücadele eden Akıncılarspor ve Çukurköyspor takımları transfer çalışmalarını tamamlarken, idman programlarıyla lige hazırlanıyor. Süper Lig 18 Ekim’de start alacak. 1. Amatör Lig’de ise karşılaşmalar bayram sonrasının ilk haftasında, yani 11-12 Ekim tarihlerinde başlatılacak. Tavşanlı gurubunda 10 takım bu ligde mücadele ederken, sporseverlerde büyük bir heyecanla maçların başlamasını bekliyor.
Gençlik Spor Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sahalarda ki çalışmalarıyla zemini maçlara hazır hale getirirken, seyircilerin alanında ki dağınıklık dikkat çekiyor. Kırık ve güvensiz oturma alanları, paslı demir yığınları ve çay içip sohbet edecek alan olmaması taraftarların en büyük sıkıntısı.
Tavşanlılar, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün bu alanda çalışma yürütmediğini söyleyerek yetkililere seslendi. Sporseverler, “ Burada Kütahya’nın en yoğun maç trafiği yaşanıyor. 10 tane 1. Amatör lig, iki tanede süper lig takımımız var. Fakat tribünlere bakan yok. Bu nedir? Allah aşkına birisi izah etsin. Oturacak, hatta dikilecek yer bile yok. Kırık dökük tahtalar, paslı demirler, kopmuş tel örgüler. Burası Tavşanlı’ya yakışıyor mu? İl Müdürümüzü göreve çağırıyoruz. Geçtiğimiz sezon yeni sahada ki maçları ayakta, tel örgülere yapışarak izledik. Ada Stadının yıkıntıları beklendi. Bir kez buraya bakmış, yatırım istemiş mi merak ediyoruz. Ne varsa yoksa Kütahya’ya harcanıyor" diye konuştular.
Bu tepkiler karşısında spor yetkilileri ve ilçe bürokrasisinin nasıl bir tavır alacağı da merakla bekleniyor.(İÖ-EFE)
Kaynak: iha