Survivor ile başlayıp ’Yetenek Sizsiniz Türkiye’, ’O Ses Türkiye’ gibi yarışmaları kanalında yayınlayan Acun Ilıcalı yepyeni bir yarışma ile TV8 ekranları karşısında olmak için hazırlanıyor.

Başarılı yapımcı Ilıcalı’ya, Saraçoğlu Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Metin Soylu’dan farklı bir program teklifi geldi. Yarışmanın konusunun 'tabii afetler' olduğunu söyleyen Soylu,’’Türkiye, sürat ile gelişiyor ve değişiyor.Halkımız ise bu gelişmeler karşısındaki duyarlılığını kimi vakit artıyor kimi vakit ise hazırlıksız yakalanıyor.'' dedi.

Bugün ülkemizin tabii afetleri (deprem, sel, arama kurtarma, erozyonla mücadele, yangına müdahale… vs.olan ) karşı karşıya olduğunu göz önünde bulundurduğumuz takdirde, insanların eğlenirken bilinçlenmesi kadar kıymetli bir şey olamaz diyen Metin Soylu, ''Bu yüzden söylüyorum ki, Acun Medya ekibi bu defa yeni bir yarışma formatı ile halkımızı bu istikametinde bilinçlendirebilir. Jüri kadrosu ile tümünün devletin alanında uzman kişilerinden oluşması, ehemmiyet arz edecektir. Bunun üzerine , yarışmayı izleyen herkes hem eğlenecek hem de farkında olmadan öğrenecektir’’ diye belirtti .

Genel Yayın Yönetmeni Soylu yeni başlayacak yarışa hakkında şunları söyledi; “Survivor yarışmasında olduğu gibi 2 grup var. Acun Medya ekibi iki değişik binada, aynı açılardan yangın çıkartır. Bu iki grup içerisinde yangına nasıl ve ne biçimde müdahale edilmesi ile ilgili yarış başlar. Ayrıca şayet binada mahsur kalan şahıs ya da kişiler varsa binadan nasıl çıkarıldığına kadar gözlemler jüri tarafından yapılır.”

Ayrcıca Metin Soylu, ’’Yangına müdahale esnasında kullanılan yol, yöntem, hatalar jürideki konunun muhatabı İstanbul itfaiyesinden ki kişinin genel değerlendirmeleri ile yanlışların neler olduğu tartışılır. Ve netice olarak, her bir jüri tarafından puanlama 10’üzerinden kaç verilmesi gerekiyorsa puanlama modeli ile bir sonraki yarışa geçilir. Bu misal modeli arama kurtarmada, sel felaketinde, mümkün deprem sonrasındaki enkaza müdahale edilmesi hatta bir trafik kazasına müdahale de kurgulayabiliriz. Türkiye’nin bu tip bilinçli yarışmalara da gereksinimi olduğu kanaatindeyim. Bu yüzden başta Acun Ilıcalı olmak üzere Acun Medya Ekibi’nin konuya bu açıdan hassasiyetle yaklaşacağına inanıyorum.’' diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim