Serap Engin başkanlığındaki Srpistanbul tarafından düzenlenen, onursal başkanlığını ise 35 yıla yakın süredir İtalya'da yaşayan ünlü Yönetmen Ferzan Özpetek'in üstlendiği Roma Türk Film Festivali'nin galası, dün akşam tarihi kentin en eski sinema merkezlerinden Barberini Sinemaları'nda yapıldı.

Festivalin açılışı, Çağan Irmak'ın yönettiği ve başrollerini Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür, Hümeyra ve Işıl Yücesoy'un paylaştığı 'Unutursam Fısılda' filmiyle yapıldı.

HÜMEYRA'YA ONUR ÖDÜLÜ
İtalyan sinema sektöründen çok sayıda ismin de katıldığı ve Roma'da yaşamını sürdüren Mehmet Günsür'un sunuculuğunu yaptığı gecede, şarkıcı, besteci ve oyuncu Hümeyra'ya (Akbay) 'Onur Ödülü' de verildi.

Ödülünü Özpetek'in elinden alan Hümeyra, "Bu kadar güzel bir festivale, böyle bir ödül için davet edilmem, rüyamda dahi görsem inanmayacağım bir şeydi. Bu ödülü büyük mutluluk, minnet ve sevinçle alacağım" dedi.

Hümeyra daha sonra İtalyanca "Roma, seni seviyorum. Binlerce kez teşekkürler (Roma ti amo. Grazie mille)" diye davetlileri selamladı. Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin ise, Türkiye ile İtalya'yı buluşturan, daha da yakınlaştıran bu festivalin önemine değindi. Çağan Irmak da, iki gündür Roma'da kendilerini bir rüyanın içinde hissettiklerini ifade ederek, "Bize bu mutluluğu yaşatanlara teşekkür ediyorum" dedi.

"HARİKA ÜÇLÜ"
Daha sonra Mehmet Günsür sahneye, festivalin konukları olan, popüler dizilerden Karadayı'nın yıldızı Kenan İmirzalıoğlu ve Medcezir'in başrol oyuncusu Çağatay Ulusoy'u davet etti.

Bu sırada araya giren Ferzan Özpetek'in, İmirzalıoğlu ve Ulusoy ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını Twitter hesabından paylaştığını ve hemen sonrasında takipçi sayısının arttığını söylemesi salonda gülüşmelere neden oldu.

İki yıldızın alkışlar arasında yanlarına gelmesi üzerine Özpetek gülerek, "Şimdi gösteriye başlayabiliriz artık" dedi. Bu arada, Özpetek'in ünlü oyuncularla Twitter'da paylaştığı fotoğraflara yapılan yorumlarda, harika bir üçlü oldukları ve birlikte bir film çekmeleri beklentileri ön plana çıktı. 

İTALYANCA SELAM
Konukları İtalyanca "Buona sera a tutti (herkese iyi akşamlar)" diye selamlayan İmirzalıoğlu, "Burada olmaktan çok mutluyuz. Böyle bir festivale, uluslararası alanda bizim onur kaynağımız olan, sinema sektöründe gerçekten çok önemli bir isim olan Ferzan Özpetek tarafından davet edilmek, hepimiz için onur kaynağı. Hepinize çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Çağatay Ulusoy da "Bu kadar değerli insanın içinde bulunmak benim için gurur verici" dedi.

12 SEÇKİN FİLM
Roma Türk Film Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları, Roma Büyükelçiliği'nin desteğiyle 15-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Festivalde, genç yönetmenlerin filmlerinden ustaların eserlerine, popüler sinema örneklerinden festivallerden ödülle dönen yapımlara, yer aldığı 12 film sinema seyircisi ile buluşacak.

İtalya ile Türkiye arasında sinemanın gücüne dayanan bir köprü kurmayı kendine amaç edinmiş olan festival, bu yılki programında da Türk Sineması'nı 'panoramik' bir bakışla ele alıyor.
Editör: TE Bilişim