Futbolumuzun efsane file bekçisi Rüştü Reçber’in eşi Işıl Reçber, yakında çıkarmayı planladığı kitapta yakından tanıdığı bir dünyayı tasvir edecek.

Kendi ifadesiyle büyük tepkilere neden olacak kitapta Reçber, futbolcu eşlerinin kendince sosyolojik analizine soyunacak. Reçber’e göre futbolcu eşleri ve sevgilileri “Bana hiçbir şey olmaz” diyerek yanlış yapıyorlar. Onlara tavsiyesi şu: “Tamam istediğiniz renk arabaya binin, istediğinizi giyin ama kendinizi de geliştirin.”

“BİR FUTBOLCU GİBİ YAŞIYORDUM”

Neden “Yazdıktan sonra belki İstanbul’dan taşınmam gerekir” dediniz? sorusuna ise Reçber şu yanıtı verdi:

Çünkü doğruları yazarım. Doğruları yazınca da bazen bazılarına ağır gelebilir. Çok isimlere girmemekten yanayım ama girdiğim zaman ağır gelebilir. Bir futbolcu gibi yaşıyordum. Öyle bir hayattı ki bizimkisi, onlar başarılıysa evde dünyalar bizim oluyordu. Kötü olduklarında, sakatlandığında ya da kulüp içindeki sıkıntılarda her şeyi birebir yaşıyorduk. Böyle bir bilgim var neden olmasın?

“Futbolcu eşlerinden kimler dostunuz? “ sorusuna ise Reçber şu yanıtı verdi:

Yani tabii hepsini tanıyorum, birçok ortamda zaman geçirdim. Ama ciddi anlamda bir şeyler paylaşabileceğim çok yok. İki, en fazla üçtür. Mustafa Doğan ve eşi ilk günden beri yakın dostumdur. Onun dışında Nilüfer ve Yusuf vardır. Serkan Balcı ve eşi vardır. Dikkat ederseniz hepsi farklı kulüplerden. Aynı kulüpte olmamız da gerekmiyor. Dediğim gibi diğerleriyle birçok güzel şey yaşarken aynı ortamda bulunmuşuzdur ama hepsi kulüp genelinde. Özel yaşantımda samimi olup, bir şeyler paylaştığım olmadı. 
Editör: TE Bilişim