Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan'ın "Bir Ermeni olarak gerçekte kendimi daha ziyade Osmanlı hissediyorum" sözleriyle ilgili sanatçı Hayko Cepkin'den reaksion geldi. Hayko Cepkin, sosyal medya hesabından "RTE 'Affedersiniz Ermeni' yorumunu Etyen Mahçupyan için sarfetmiş olabilir" yazdı. Bu mesaj bir anda binlerce şahıs tarafından paylaşıldı.Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın “Ermeni olduğumu ispatlama mevkiisinde değilim. Bir Ermeni olarak gerçekte kendimi daha ziyade Osmanlı hissediyorum” sözlerine sanatçı Hayko Cepkin’den reaksion geldi.
Hayko Cepkin, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: "RTE 'Affedersiniz Ermeni' yorumunu Etyen Mahçupyan'i misal (baz) alarak sarfetmiş olabilir. Örnek o ise kullanılır, üstüme alınmam hiç bir zaman ."
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan , “Benim için neler söylediler. ‘Gürcüdür’ diyen oldu. Çıktı bir tanesi affedersin çok fazla daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu” bildirmesini yapmıştı.
Belçika ’nın Gent kentinde, ‘Yeni Türkiye‘ konulu bir konferansa dahil olan Mahçupyan ise, “Ermeni olduğumu ispatlama mevkiisinde değilim. Bir Ermeni olarak gerçekte kendimi daha ziyade Osmanlı hissediyorum. Osmanlı ve daha evvelinde Bizans’tan bu yana bu topraklarda yaşadık ve kültürümüzü oluşturduk. Bence kıymetli olan bu” diye belirtti .  
Editör: TE Bilişim