Yakın zamanda çekimi gerçekleştirilecek olan darbe dönemine ait filmde ilk idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesi rolüne oynayacak olan sanatçıya tepkiler çığ gibi büyüyor.

Hülya Avşar'ın, 'Veda Mektubu-Ankara Yazı' filminde rol alacak olmasına tepki gösteren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Kendi çocuğuna anne olmaktan uzak bir tipi de şehidimizin annesi rolünde oynatma hadsizliğine soyunan bu kanal bilmelidir ki, şehitlerimizin istismar malzemesi yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. O setleri hesap sahiplerinin başına yıkarız, altından kalkamazlar. Herkes aklını başına alsın. " dedi.

TRT'nin 100. yılı nedeniyle desteklediği 33 sinema filminden biri olacak film adeta olay yarattı.

Büyükataman, yalnız Avşar'a tepki göstermekle kalmayıp AKP Hükümetine ve TRT'ye sert eleştirilerde bulundu.

İsmet Büyükataman yaptığı açıklamada "Dönemin Başbakanı Erdoğan TBMM kürsüsünden şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu işine gelmeyen kısımlarını atlayarak okumuştu. İhtimaldir ki hükümetin arka bahçesi olan Tayyip Recep Televizyonu TRT işine geldiği gibi şehidimizin hayatını beyaz perdeye aktarmayı planlamaktadır. Kendi çocuğuna anne olmaktan uzak bir tipi de şehidimizin annesi rolünde oynatma hadsizliğine soyunan bu kanal bilmelidir ki, şehitlerimizin istismar malzemesi yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

''ELLO KIZI MALAKAN BÖLÜCÜBAŞI AKRABASI OLSUN''

"AKP hükümetlerinin ihanet projelerine desteğini her fırsatta açıklayan Hülya Avşar’ın ya da yeni öğrendiğimiz ismi ile Ello kızı Malakan’ın TRT tarafından bu şekilde ödüllendirilmesi elbette sürpriz değildir ancak şehidimiz Pehlivanoğlu’nun annesi rolünün Ello kızı Malakan’a verilmesi elbette kötü niyetli bir yaklaşımdır. Ello kızı Malakan’a yakışacak rol aslında bölücübaşının akrabalarını canlandırması olacaktır. Olmazsa ihanetin diğer sacayağını oluşturan çözüm paketi mucidi siyasilerin akrabaları da Ello kızı Malakan’ın canlandırabileceği rollerdir"

HÜLYA AVŞAR'DAN TOKAT GİBİ CEVAP

Avşar'ın konuyla ilgili açıklamaları ateşi daha da körükledi.

Saniye” adlı sinema filmini izledikten sonra çıkışta objektiflere takılan ünlü sanatçı , konuyla ilgili ”Sinemaya girdim çıktım birileri ayaklanmış. Evet böyle bir projede yer alacağım. Çekimler Haziran ayında başlayacak. 72. koğuştan sonra bu projeyle kamera karşısına geçeceğim. Çok heyecanlıyım. ” dedi.

“Ülkücü Ocaklarından size karşı bir tepki var” sorusu üzerine güzel oyuncu şu yanıtı verdi: “Kim takar onları ya. Ben oyuncuyum. Siyasi boyutu beni ilgilendirmiyor. Ben tamamen sanatçıyım, oyuncuyum ve bu rolü de şimdi daha çok oynamak istiyorum. Şimdi daha çok gaza geldim.”

Daha sonra Avşar, Milliyetçi Hareket Partisi MHP'li vekili 'haddinizi bilin' diye uyardı.

İşte o açıklama:

''Velev ki bir partiye destek veriyorum, Velev ki Ello kızı Malakanım, Velev ki Hülya Avşar'ım

Velev ki Beşiktaşlıyım, Velev ki Kürdüm, Velev ki Türküm

Sanane lan, seni araştırırsak neler menfaat kim bilir dibinden, ondan da banane. Bana Ello kızı Malakan diyerek bölücülük yapan, sanatımla kişiliğimi karıştıran, fikirlerime saygı duymayarak demokrasiye, özgürlüğe karşı olduğunu gösteren sen kimsen, ben bu filmde oynayacağım, sizde gelin engelleyin.32 yıllık sanat hayatımı, ne size ne de diğer bir partiye göre yönlendirmeyeceğim. Şunu bilin ki Hülya Avşar kısacası sanat ve sanatçı partiler üstüdür.Hele ki anneliğime söz söylerseniz, bir başıma bir kadın olarak sizinle başederim. Bekliyorum sete hemde arkama sizin gibi parti gücünü almadan ,bir bir kadın olarak.

Editör: TE Bilişim