UNICEF, geçen yıl ’İyi Niyet Elçisi’ seçtiği Tuba Büyüküstün’ün Zaatari Kampı’ndaki görüntü ve oradaki temasları, izlenim ve çağrısının yer aldığı video mesajını sosyal medya aracılığı ile yayınladı. Büyüküstün, Suriyeli çocukların eğitildiği okulu ziyaret ettiğini, umut dolu öğrencilerle tanışıp, onlarla sohbet ettiğini, onlarla birlikte el işleri yaptığını anlattı. Tuba Büyüküstün, sözlerinin İngilizce altyazılı olarak da yer aldığı mesajında Suriyeli çocukların durumuna ilişkin şöyle dedi:

"ÇOCUKLARIN HAYAL, UMUT, PLANLARI VAR"

"Eğitim imkanına ulaşan Suriyeli çocukların sayısında her ne kadar her gün artış olsa da bu konudaki ihtiyaçlarımız hala çok büyük. Eğitim bu çocuklar için en önemli ve en öncelikli konu. Bir gün savaş bitecek ve ülkelerine geri dönecekler. Ülkelerine döndükleri zaman hepsinin hayalleri, umutları, yarına dair planları var. Bu planlara bu şartlar altında bile sahip olmaları çok inanılmaz geliyor bana. O kadar değerli ki; Muhteşemler."

DÜNYADAKİ DİĞER ÇOCUKLARLA AYNI HAKLARA SAHİPLER

İki çocuk annesi Tuba Büyüküstün, Suriye’de savaşın başlamasından bu yana 4 yıl geçtiğini vurgularken, ülkelerinden kaçanların birkaç ay sonra evlerine dönebileceklerini düşünerek kamplara sığındıklarını belirtti.Büyüküstün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savaş maalesef uzun sürdü ve daha ne kadar süreceğini bilmiyoruz. O çocuklar; Dünya üzerindeki milyarlarca bir çocuktan bir kısmı. Ülkelerinde rahat, normal şartlarda haklarıyla yaşayan çocuklarla aynı haklara sahipler. Bizim bunu tüm dünyada sağlamamız, oluşturmamız, bunun için uygun ortamı yaratmamız gerekiyor."

UNICEF, Tuba Büyüküstün ile olduğu gibi çocukların korunması amacıyla geniş kitleleri etkileme gücüne sahip tanınmış isimlerle işbirliği yapıyor. Aralarında Shakira, Katy Perry, David Beckham, Lionel Messi, Serena Williams, Orlando Bloom, Angelina Jolie’nin de bulunduğu birçok ünlü isim dünya genelinde çocuk haklarının savunuculuğunu yapıyor. 
Editör: TE Bilişim