Ardında binlerce söz,binlerce yapıt ve binlerce gözyaşı bıraktı.''Demir olsɑm çürürdüm , toprɑk oldum dɑ dɑyɑndım.'' sözleriyle akıllara kazınan koca çınar, kalplerden, akıllardan silinemeyecek başarılara imza atarak göçtü bu hayattan.

Hepimizin içi yandı usta yazarın ölümüne. Ancak o bizim için daha ölmedi,ölmeyecekte...

Bugün Yaşar Kemal'in ölümüyle yankılandı tüm Türkiye.Sevenleri akın etti başsağlığı için.

44 yıllık dostu da oradaydı Yaşar Kemal'in;Zülfü Livaneli.

Kemal hakkında söyledikleri bir kez daha gururlandırdı bizi.'Türkiye'nin bölünmemesi için dimdik duruş sergiledi Yaşar Kemal.' Bu sözler Zülfü Livaneli'ye aitti.Yaşar Kemal'in dostuna.

Livaneli şöyle devam etti sözlerine;

"Ben bugün 44 yıllık dostumu kaybettim. En yakın dostumu kaybettim. Ama aynı zamanda yalnız Türkiye'de değil, insanlık çok büyük bir evladını kaybetti. Yaşar Kemal öyle kolay kolay rastlanacak, kolay kolay yetişen bir insan değildi. Hem romanıyla hem de sanatıyla bütün dünyada ve kendi ülkesinde çok büyük bir şekilde benimsendi. Ama sadece romancılığıyla değildi hayatı Yaşar Kemal'in. Ömrü boyunca bu ülkenin bölünmemesi için, bu ülkenin daha güzel günler görmesi için, bu ülkede sömürü olmaması için, emekten yana emekçiden yana, barıştan yana ve kardeşlikten yana dimdik bir duruş sergiledi. "Bu duruşundan da hiç taviz vermedi. En çok düşündüğü şey, son gününe ve son anına kadar Türkiye idi ve Türkiye'nin halkıydı. Dolayısıyla hepimizin başı sağ olsun. Dünyanın her yerinden mesajlar geliyor. Bütün dünya basını da sizin gibi ilgi gösteriyor, başta Newyork Times olmak üzere. 60 yıl oldu İnce Memed yayınlanalı. 60 yıldır Türkiye neler geçirdi ama İnce Memed ve Yaşar Kemal dimdik ayakta kaldı. Bundan 60 yıl sonra da çocuklarımız torunlarımız onu okumaya devam edecekler. Bir devir kapan amam kitaplarıyla yaşamaya devam edecek."

Sadece bu sözleri duymanız bile Yaşar Kemal'i sevmeniz, taktir etmeniz, onunla gurur duymanız için yeterli olacaktır,olmalıdır.

Bugün Türkiye koca bir çınarı kaybetti.Bugün biz dev bir ustayı kaybettik.Bu nedenle benim,sizin,hepimizin,tüm Türkiye'nin başı sağolsun.
                                                  
                                                                                                                                                                                       ELİF ÇATAKLI



 
Editör: TE Bilişim