Türkiye’nin en prestijli tiyatro ödüllerinden Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 2015 adayları, Four Seasons Hotel’de düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

Adayların açıklanmasının ardından Guguk Kuşu oyununun başrolü Oktay Kaynarca, Instagram’dan zehir zemberek bir açıklama yaptı: “33 oyunda kapalı gişe oynayarak 18 bine yakın seyirci ile rekorlara imza atan Guguk Kuşu hiçbir dalda aday gösterilmedi. Söylenecek çok şey var ama onları kafaları kumun içinde deve kuşları olarak bırakıp bundan sonraki yolculuğumda kendi adıma bana verecekleri hiçbir ödülü kabul etmeyip onları onların yaptığı gibi yok sayıyor ve tarihe uğurluyorum. Yapı Kredi’nin bu saçmalığı devam ettirerek kendi prestijlerini de zedelediklerini gerçeğini hatırlatarak!”

‘19 YILDIR MİSYONUMUZ TİYATRO’

Yapı Kredi Sanat Danışmanı Haldun Dormen “Her sezon kalitesi daha da artan tiyatromuzun devamlılığın sağlanması için sanata emek veren insanların takdir edilmesi ve desteklenmesi büyük önem taşıyor. Büyük özveriyle 19 yıldır kesintisiz devam eden Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri bu anlamda çok önemli bir misyonu başarıyla yerine getiriyor, getirmeye de devam edecek” dedi.

11 ayrı kategoride adayların ödüllendirildiği 19. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 27 Nisan Pazartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.
Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu adayları: Gizem Erdem (İki Kişilik Yaz), Hasibe Eren (Dolu Düşün Boş Konuş), Selen Öztürk (Bakarsın Bulutlar Gider), Melisa Sözen (Kalp Düğümü), Aslı Yılmaz (Tesir)

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu adayları: Fatih Al (Dolu Düşün Boş Konuş), Salih Bademci (Tesir), Bedir Bedir (İstenmeyen), Rıza Kocaoğlu, Tuğrul Tülek (İki Kişilik Yaz)
 
Editör: TE Bilişim