Türk sinemasının ünlü isimlerinden Oya Aydoğan, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Akşam saatlerinde Aslan ailesinin yaşadığı Barış Mahallesi’ndeki evine gelen Oya Aydoğan, anne Songül ile baba Mehmet Aslan’ın acılarını paylaşarak baş sağlığı dileklerini iletti.

Ziyarette Özgecan'ın annesinin ellerini bırakmayan Aydoğan, yaklaşık yarım saat ailenin yanında kaldı.
Oya Aydoğan çıkışta yaptığı açıklamada "Ben duyduğum günden beri içim aile ile birlikte, ailenin yanındayım. bugün Allah gelip ziyaret etmeyi nasip etti ama ben inerken de söyledim. Onların yanında söylediğim sözler o kadar lüzumsuz geldi ki, acı o kadar büyük ki hiçbir laf onların acısını geçirmez. Yani laflar kifayetsiz kalır, yetersiz kalır. Babası birde benimle bir olay paylaştı. Ben Bez Bebek dizimde Kulina karakteriydim. Özgecan hep ona sorarmış. Öbür dünyada böyle iyilik perileri var mı, insanlara iyilik yapıyor mu? diye. İşte Özgecan’ımızın bazı özel yönlerini söylediler. Ne kadar psikolog olmak istediğini, "benim sesim niye güzel değil" dediğini. O kadar acıları büyük ki denilecek söz yok. İlk gün ki gibi benim de acım depreşti. Allah aileye sabır versin. Allah yanlarında olsun. Onun için mümkün olan her şeyi yapacağız Özgecan’ı unutturmamak için. Ben diğer sanatçı arkadaşlarımın da bu konuda duyarlı olduğuna eminim. Unutmadıklarına eminim. Allah yardımcıları olsun" diye konuştu.

''ÖZGECAN HEPİMİZ İÇİN BİR SEMBOL''

Suçluların idam edilmesinin istenmesi konusunda da Aydoğan, "Ben idamın o işi, o eylemi gerçekleştirenler için kurtuluş olduğuna inanıyorum. İdam olmasın, o insan ölüm beklerken her gün çekmesini, her gün o acıyla yaşamasını istiyorum. Ben idama karşı olduğum için değil, idamın kurtuluş olduğun düşündüğüm için ama cezaların çok daha caydırıcı olmasını istiyorum. Kadına şiddet Türkiye’mizde maalesef bitmiyor. Özgecan hepimiz için bir simge, bir sembol oldu. Onla birlikte kadınlar bu olaya daha çok tepki gösterdiler. Belki önceden 3. sayfa haberleriydi ama ben magazin programı yapmama rağmen, o magazin programında bile bu olaylara yer veriyorsam artık taşma noktasına geldi bu tarz olaylar." belirtti.
Editör: TE Bilişim