Efsane şarkı 'Ormancı'nın' türküsünün bestecisi Nazmi Yükselen hayata gözlerini kapadı.89 yaşındaki Yükselen, tedavi gördüğü Milas'taki özel bir hastanede vefat etti.

İzan Özel sağlık Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İbrahim Özman, "Devlet sanatçımız Nazmi Yükselen'in yoğun bakımda tedavisi sürüyordu. Yaklaşık iki ay önce hastanemize geldi. İyileşmesi umuduyla rehabilite çalışması yapılıyordu. Cuma günü genel durumu ağırlaşınca tekrar yoğun bakım ünitesine alındı. Solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti" diye konuştu.

NAZMİ YÜKSELEN KİMDİR?

Nazmi Yükselen, 1926 yılında Milas’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Milas’ta tamamlayan Yükselen, 1948’de İstanbul’a askerlik yapmak üzere gitti. Sonrasında İstanbul Radyosu’nun açtığı ses yarışmasında başarılı olarak İstanbul Radyosu’nda çalışmaya başladı. 1950’de ilk plağını çıkaran Nazmi Yükselen, ’Bodrum Hakimi’ ve ’Karaova Düğünü’ adlı şarkıları yazıp besteledi. ’Ormancı’, ’Şu Milas’ın İçinde Bir Gül Ben İdim’ adlı türkülerini derleyen Nazmi Yükselen, TRT repertuvarına sundu. Nazmi Yükselen’in ismi, bir süre önce evinin olduğu caddeye verildi.
Editör: TE Bilişim